„Ajmo na fuka“ dio projekta PRO-budućnost

„Ajmo na fuka“ dio projekta PRO-budućnost

753
PODIJELI

Predstava „Ajmo na fuka“ nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta Mostar i HNK Mostar  autora i redatelja Dragana Komadine bit će odigrana u utorak 31. 5. 2016. u 20 sati na Maloj sceni HNK Mostar.

Predstava je izvrsno prihvaćena od mostarske publike, a do sada je uspješno gostovala u Sarajevu, Tuzli, Posušju te u Češkoj republici u Pragu i Brnu.

Slijedeća gostovanja predstave bit će organizirana u okviru projekta PRO budućnost u organizaciji Catholic Relief Services i USAID-a. U povodu početka realizacije projekta u srijedu 1. lipnja 2016. u 11. sati i 30 minuta, na Maloj sceni HNK Mostar bit će održana konferencija za novinare na kojoj će nešto više o samom projektu i predstavi govoriti: Dragan Komadina, redatelj predstave; Saša Oručević i Robert Pehar, glumci; Almir Mujkanović, direktor Narodnog pozorišta Mostar; Ivan Vukoja, ravnatelj Hrvatskog narodnog kazališta Mostar i Majda Behrem-Stojanov, direktorica USAID-ovog projekta PRO-Budućnost.

Prvo gostovanje predstave u okviru projekta PRO-budućnost planirano je već za četvrtak 2. lipnja 2016. u Gornjem Vakufu/Uskoplju u Centru za obrazovanje i kulturu u 20 sati. Ulaz je besplatan.

„Ajmo na fuka“ je prvi je zajednički projekt Hrvatskog narodnog kazališta i Narodnog pozorišta u Mostaru. Riječ je o kazališnom projektu koji se prvi put nakon dvadeset godina izravno i otvoreno bavi hrvatsko-bošnjačkim sukobom, ispreplićući prošlost i sadašnjost, te  vrlo sugestivno i iskreno progovora o besmislu rata i razloga zbog kojih je vođen.

hnkmostar.ba / 30. 5. 2016.

NEMA KOMENTARA

KOMENTIRAJ