PODIJELI

Spicko3Dodjelom nagrada proteklog vikenda zatvorene su 35. kazališne igre BiH u Domu kulture Jajce.

Nagrada za najboljeg mladog glumca na Festivalu kazališnih igara BiH pripala je Ivanu Skoki koji igra Špicka u predstavi Christophera Duranga “Vanja i Sonja i Maša i još jedan” u režiji Nine Kleflin i izvedbi umjetničkog ansambla Hrvatskog narodnog kazališta iz Mostara. Veliko je ovo priznanje i satisfakcija za ovog mladog i iznimno talentiranog hercegovačkog glumca čije vrijeme tek dolazi.

Inače, predstava “Naš razred” Kamernog teatra 55 najbolja je predstava po ocjeni stručnog žirija u sastavu: Aleksandra Spasojević, Mario Drmać i Nedžad Fejzić. Također, glumicama u predstavi, Tatjani Šojić za ulogu Rachelke i Gordani Boban za ulogu Zoche, pripale su glumačke nagrade. Željka Udovičić Pleština dobila je nagradu za dramaturgiju, Lejla Hodžić za kostimografiju i Vedran Hrustanović za scenografiju.

Spicko2Za režiju predstave “Sinovi umiru prvi” suvremenog hrvatskog dramatičara Mate Matišića, a u produkciji Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banje Luke, nagrađen je Marko Misirača. To je po ocijeni žirija publike najbolja predstava, a za ulogu Mićuna Aleksandar Stojković primio je jednu od pet glumačkih nagrada. Nagrada za najbolji dramski tekst suvremenog autora pripala je Igoru Štiksu za “Brašno u venama” dok je glumačku nagradu primio Admir Glamočak za ulogu Igora u toj predstavi.

Jasna Žalica dobila je također glumačku nagradu za ulogu Karen Nash u predstavi Neila Simona “Hotel Plaza” u režiji Admira Glamočaka i izvedbi mostarskog Narodnog pozorišta.

hnkmostra.ba / vecernji.ba / 7. 6. 2016.

PODIJELI

NEMA KOMENTARA

KOMENTIRAJ