Bojan-Beribaka

Bojan Beribaka (Sarajevo, 1984.) već od 1993. godine igrao je u predstavama “Forum teatra” iz Istočnog Sarajeva: “Do poslednjeg šaha”, “Džin k’o mlin”, “Igra s’lutkama”, “Takmičenje roda ili tajna nastanka”, “Bajka o pravdi i nepravdi”, “Lutak”…

Godine 2004. dolazi u Mostar i počinje suradnju s Narodnim pozorištem gdje ostvaruje uloge u predstavama “Let iznad kukavičijeg gnijezda”, “Derviš i smrt”, “Kulin” i “Atlantida”. U Mostarskom teatru mladih, u kojem je bio i zaposlen godinu dana, igrao u predstavama “Novembar 2050” i “Ptice bez granica” (autorski projekat). Surađivao je i s Lutkarskim kazalištem Mostar na predstavama “Dorina zemlja Oz”, “Mačak u čizmama” i “Čudnovate zgode šegrta Hlapića”. Surađuje i igra u KMD Dubrovnik u predstavama “Legenda o beskrajnom moru” i “Macbeth”.

Okušao se glumeći i u studentskim filmovima, reklamama i glazbenim spotovima, a radio je i na nekoliko televizijskih projekata kao voditelj.

Dobitnik nagrade “Sigridrug” na “Zmaj danima” u Novom Sadu te nagrade za scenski pokret na internacionalnom festivalu “Interlajka” (Ukrajina) 2006. godine za ulogu u predstavi “Lutak”.

Diplomirao glumu na Fakultetu humanističkih nauka Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru s predstavom “Smrt i djevojka” Ariela Dorfmana u klasi prof. Tanje Miletić Oručević.

Trenutno je zaposlen u HNK Mostar gdje igra u predstavama “Ljepotica iz Leenanea” i “Brat magarac”.

>> Povratak na prethodnu stranicu (ANSAMBL)