Mala scena kao da je pravljena upravo za “Noć tribada”

U HNK Mostar radite na predstavi. Recite nam o kakvom je komadu riječ?

– To je tekst Pera Olova Enquista, švedskog pisca i novinara, koji govori o životu jednog od najvažnijih švedskih i svjetskih dramatičara s kraja 19. i početka 20. stoljeća Augusta Strindberga. Sudbina pisca sama je po sebi dramatična, a predstava govori o tome kako mu je ženu otela druga žena. Temi koja je kod nas aktualna tek u posljednje vrijeme – ljubav između žena – tribada znači lezbijka. Zato se komad zove “Noć tribada”, a radnja se odvija u Belgiji i Francuskoj, gdje su pisac i njegova žena odlučili raditi predstavu u kojoj bi ona glumila, ali im ne polazi za rukom. Sam proces nastajanja te predstave je zapravo naša predstava. Tako da mi u biti igramo sami sebe na sceni.

Jeste li zadovoljni mladim glumcima u HNK Mostar?

– Jako su dobri, sve su bolji i sve su mi draži. Ali, možda je bolje da zadržim neku distancu prema njima. Vrijedno rade, a sad, što će biti, to je apsolutno nebitno. Uostalom, vidjet ćemo 30. listopada kad bude premijera. Ova Mala scena kao da je pravljena upravo za ovu predstavu.

Večernji list, 28. 10. 2017.

Klikom na dugme ispod možete pročitati cijeli intervju s Borom Stjepanovićem, objavljen u Večernjem listu 28. 10. 2017.

[maxbutton id=”5″ ]

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte: