Robert Pehar (Mostar, 1966.) prva teatarska iskustva stječe u alternativnim teatarskim kućama u Mos­taru: Mostarski teatar mladih (MTM), Privremeno pozorište i Teatar poezije Lik.

Profesionalno se teatrom počinje baviti 1988. u Lutkarskom pozorištu Mostar. U istom razdoblju igra i na sceni Narodnog pozorišta Mostar. Kao član Internacionalne lutkarske skupine iz Ljubljane 1991. igra u predstavama koje gostuju diljem Europe.

Član je ansambla HNK Mostar od 1994. godine, gdje je igrao u predstavama: “Tena”, “Kazališni sat”, “Fernando Krap mi je napisao ovo pismo”, “U agoniji”, “Druga savjest”, “Probudi se Kato”, “Noćna gušterica”, “Slučajna smrt jednog optimista”, “Dvije”, “Bljesak zlatnog zuba”, “Prosidba”, “Ujak Vanja”, “Romanca o tri ljubavi”, “Sjećanja iz garderobe”, “Humble boy”, “Nigdje nikog nemam”, “Chick Lit”, “Brat magarac”, “Meštar”…

Radio je kao voditelj kazališnih radionica te sudjelovao u dokumentarnim i igranim filmovima. Autor je glazbeno-scenskog recitala “Hercegovina” posvećenog pjesnicima Hercegovine, koji je na repertoaru HNK Mostar od 2012. godine.

>> Povratak na prethodnu stranicu (ANSAMBL)