Federalna ministrica kulture čestitala Jeleni Kordić Kuret na posebnoj nagradi Pula Film Festivala

Federalna ministrica kuture i sporta Sanja Vlaisavljević čestitala je dramskoj prvakinji Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru Jeleni Kordić Kuret na posebnoj nagradi ocjenjivačkog suda Pula Film Festivala za ulogu Asje u filmu „Najsretniji čovjek na svijetu“.

„Mnogo uspjeha u radu te brojna priznanja i ubuduće želimo Vama, upravi te svim glumcima i djelatnicima Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru koji doprinosi jačanju kulturnih i umjetničkih vrijednosti ne samo u Mostaru, već i u cijeloj Bosni i Hercegovini pa i šire“, stoji između ostaloga u čestitki ministrice Vlaisavljević.

Film makedonske redateljice Teone Strugar Mitevske premijerno je prikazan na 79. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji i kandidat je Sjeverne Makedonije za nagradu Oscar. Scenarij filma, koji uz redateljicu potpisuje bh. scenaristica Elma Tataragić, donosi priču o grupi ljudi koja odlazi na speed dating event tražeći ljubav ili samo bježeći od samoće. Glavna junakinja Asja ni ne sanja da će njena potraga za ljubavlju zapravo otvoriti neke rane iz prošlosti s kojima sada mora raskrstiti. Spajaju je sa Zoranom, 43-godišnjim bankarom. Međutim, Zoran ne traži ljubav, već oprost. Sve se dešava tijekom jednog dana u Sarajevu danas. Jedan dio filma „Najsretniji čovjek na svijetu“ je istinita priča. Priča o ženi koja sreće svoga neprijatelja.

„Jelena Kordić u filmu ‘Najsretniji čovjek na svijetu’ napravila je fascinantan lik koji postepeno, uz dugu, preciznu suzdržanost otkriva vanjske i unutarnje ožiljke i stvara luk od pažljivo sagrađene fasade preko dojmljivog rastrojstva do konačnog suočenja”, stoji u obrazloženju ocjenjivačkog suda“.

Inače, Zlatna arena za glavnu mušku ulogu u kategoriji Hrvatske manjinske koprodukcije dodijeljena je Adnanu Omeroviću za ulogu Zorana u istom filmu.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte: