Suradnja Kazališta i studenata obostrano korisna

“Vi dolazite iz svih krajeva BiH i kroz vašu nazočnost u Kazalištu, prisutne su i vaše sredine otkud dolazite. Budite naši zagovaratelji, naši veleposlanici, a da ćete biti naša publika, u to uopće ne sumnjam, ako pogledate bilo koju od naših predstava”, kazao je ravnatelj Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru Ivan Vukoja studentima Sveučilišta u Mostaru prilikom prezentacije projekta “Studenti za HNK, HNK za studente”.

Već tradicionalni projekt kroz koji se studentima putem Studentskog zbora podijeli 12 tisuća besplatnih ulaznica za repertoarske predstave HNK Mostar predstavljen je danas u Amfiteatru Ekonomskog fakulteta.

Vukoja je također istaknuo kako su Sveučilište u Mostaru i HNK dvije ključne institucije hrvatskog naroda u BiH kada su u pitanju znanosti  i kultura i samim time upućeni su jedno na drugo.

“Suradnja koju ostvarujemo korisna je i jednima i drugima jer Kazalište tako dobiva publiku koja nas motivira za rad na što kvalitetnijim predstavama, a Sveučilište ima dodanu vrijednost za svoje studente jer to nije samo studiranje nego i cjelokupan način života te ulaganje u sebe, ne samo trenutno, nego i za kasnije kada ćete biti akademski obrazovani ljudi”.

Naglasio je kako je pohvalno da se broj studenata na predstavama stalno povećava i kako su više od 50 posto publike studenti.

“Želimo da svaki student Sveučilišta tijekom jedne kazališne sezone, ili makar za vrijeme studiranja, dođe na jednu predstavu. HNK Mostar uistinu želi biti kazalište svih Hrvata u BiH, a to ispunjavamo tako što redovito gostujemo u svim krajevima gdje žive Hrvati u BiH. Kroz taj segment ispunjavamo društvenu, nacionalnu i kulturnu ulogu. Ono što je jako važno, ispunjavamo je i preko vas.

Vukoja je na kraju zahvalio na potpori Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske koji financira ovaj projekt te najavio njegovo proširenje i na nastavno osoblje cijelog Sveučilišta koje će također biti u prilici preko vaučera besplatno gledati predstave.

Prof. dr. sc. Zdenko Klepić, prorektor za poslovanje, ljudske potencijale i upravljanje kvalitetom, u ime rektora Sveučilišta u Mostaru Zorana Tomića, kazao je kako ovakvi projekti, kojima daje potporu Republika Hrvatska, postoje kako bi se mladima, uz obrazovanje, osiguralo bavljenje kulturom kao dijelom razvoja i opstanka, a u smislu ostvarivanja na ovom prostoru kako ne bi bilo potrebe za napuštanjem BiH.

“Bez kulture nema opstanka, nema razvoja, nema mladih. I ja sam prva iskustva s kazalištem stjecao u Mostaru te se nadam da ćete se i vi uključiti i biti sretni što imate mogućnost besplatno nazočiti predstavama. Ključne smo institucije za opstanak naše regije bez obzira na nacionalnost. Iskoristite ponuđenu priliku”, poručio je prorektor Klepić.

Predsjednik Studentskog zbora Marko Džoić spomenuo je kako je u proteklih godinu dana podijeljeno gotovo deset tisuća vaučera te da je zanimanje studenata za predstavama sve veće.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte:

Greška: Kontakt obrazac nije pronađen.