Na online repertoaru „Ajmo na fuka“

Kada u Mostaru kažemo „ajmo na fuka“, to je prijateljski, šatro-mostarski, poziv na razgovor uz kavu-kafu i „ubijanje“ slobodnog vremena. Ali to je i kazališna drama o besmislu rata i podijeljenom gradu.

„Ajmo na fuka“, prvi službeni koprodukcijski projekt Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru i Narodnog pozorišta Mostar, dramatična je kazališna priča, ispričana nadaleko poznatim mostarskim humorom. Postavljena je na scenu 2015. godine i punila je dvorane ne samo u Mostaru i mnogim bh. gradovima, nego i u Zagrebu, Pragu, Beču i Brnu, a trenutno je dostupna na Youtube kanalu HNK Mostar.

Predstava govori o odnosu dvojice vojnika, pripadnika Hrvatskog vijeća obrane i Armije Republike Bosne i Hercegovine. Njihove su sudbine ispričane kroz tri različite situacije: kao mrtvaca koji u limbu čekaju poziv, kao vojnika na suprotstavljenim stranama 1993. godine i kao dvojice Mostaraca u poslijeratnom Mostaru koji zajedno komentiraju dnevne aktualnosti dok ispijaju kavu.

Doživjela je veliki uspjeh kod publike i kazališne kritike, a nagrađena je 2015. godine na XIV. festivalu bosanskohercegovačke drame u Zenici „za odlučan iskorak teatra prema novim mogućnostima umjetničke suradnje“.

Autor i redatelj je Dragan Komadina, a u predstavi igraju Robert Pehar i Saša Oručević.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte:

Greška: Kontakt obrazac nije pronađen.