Na online repertoaru „Ajmo na fuka“

Kada u Mostaru kažemo „ajmo na fuka“, to je prijateljski, šatro-mostarski, poziv na razgovor uz kavu-kafu i „ubijanje“ slobodnog vremena. Ali to je i kazališna drama o besmislu rata i podijeljenom gradu.

„Ajmo na fuka“, prvi službeni koprodukcijski projekt Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru i Narodnog pozorišta Mostar, dramatična je kazališna priča, ispričana nadaleko poznatim mostarskim humorom. Postavljena je na scenu 2015. godine i punila je dvorane ne samo u Mostaru i mnogim bh. gradovima, nego i u Zagrebu, Pragu, Beču i Brnu, a trenutno je dostupna na Youtube kanalu HNK Mostar.

Predstava govori o odnosu dvojice vojnika, pripadnika Hrvatskog vijeća obrane i Armije Republike Bosne i Hercegovine. Njihove su sudbine ispričane kroz tri različite situacije: kao mrtvaca koji u limbu čekaju poziv, kao vojnika na suprotstavljenim stranama 1993. godine i kao dvojice Mostaraca u poslijeratnom Mostaru koji zajedno komentiraju dnevne aktualnosti dok ispijaju kavu.

Doživjela je veliki uspjeh kod publike i kazališne kritike, a nagrađena je 2015. godine na XIV. festivalu bosanskohercegovačke drame u Zenici „za odlučan iskorak teatra prema novim mogućnostima umjetničke suradnje“.

Autor i redatelj je Dragan Komadina, a u predstavi igraju Robert Pehar i Saša Oručević.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne e-Vaučere (kliknite ovdje za više i informacija o e-Vaučerima)
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Rezervirane ulaznice potrebno je preuzeti najkasnije 24 sata prije početka predstave! Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 9 do 17 sati na donji broj telefona ili adresu e-pošte: