Osam nagrada za „Identitluk“ na festivalu u Brčkom

Predstava „Identitluk“, autorski projekt ansambla predstave, redateljice Tanje Miletić Oručević i dramaturga Dragana Komadine, nastala prema motivima djela Amina Maaloufa, nastavlja nizati svoje uspjehe na festivalima – na 37. Susretima pozorišta/kazališta BiH u Brčkom nagrađena je s čak osam nagrada.

Stručni žiri, koji je radio u sastavu kazališni kritičar Nedžad Ibrahimović, glumac Slaven Knezović i redatelj Goran Damjanac, dodijelio je jednoglasno Grand Prix Susreta za najbolju žensku ulogu Jeleni Kordić Kuret za ulogu Tereze Bevande Duspare. U kategoriji nagrada kazalištima iz Bosne i Hercegovine, Stručni žiri je dodijelio nagradu za najbolju mladu glumicu Ajli Hamzić za ulogu Safete Hadžiavdić, nagradu za najboljeg mladog glumca Draženu Pavloviću za ulogu Hamze Đule, nagradu za glazbu Huseinu Oručeviću, nagradu za najbolju žensku ulogu Ameli Kreso za ulogu Lejle Peco te nagradu za najbolju predstavu u cjelini „Zlatna statua vijećnice i grada Brčkog“ predstavi „Identitluk“.

Osim šest nagrada koje je dodijelio Stručni žiri festivala, Žiri publike dodijelio je nagradu za najbolju mušku ulogu Ivanu Skoki, te nagradu za najbolju žensku ulogu Ajli Hamzić, čime je broj nagrada zaokružen na osam.

Predstava je nastala u koprodukciji Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, Narodnog pozorišta u Mostaru i Studija za izvedbene umjetnosti Mostar, a ovo je 15. osvojena nagrada u vrlo kratkom periodu od premijerne izvedbe.

Na festivalu su u takmičarskom programu osim „Identitluka“ odigrane i sljedeće predstave: „Zlatno doba“, redatelja Željka Stjepanovića u produkciji Narodnog pozorišta Republike Srpske Banja Luka; „Lepa Brena Project“ redatelja Vladimira Aleksića i Olge Dimitrijević u koprodukciji Flying Ginger i Bitef teatra Beograd; „28. proba”, redateljice Lajle Kaikčije u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica; „Žene u crvenom – scena u sceni“ redatelja Damira Mađarića u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta Osijek; „O medvjedima i ljudima“ redatelja Saše Anočića u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo; „Arzamas“ redateljice Ljiljane Todorović u produkciji Zvezdara teatar Beograd; „GospOUdinNOUbadi“ redatelja Saše Anočića u produkciji zagrebačkog Teatra EXIT.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte: