PODIJELI
„Ajmo na fuka“, predstava HNK Mostar i NP Mostar, dramatična kazališna priča, ispričana je nadaleko poznatim mostarskim humorom. Postavljena je na scenu prije točno pet godina i punila je dvorane ne samo u Mostaru i mnogim bh. gradovima, nego i u Zagrebu, Pragu, Beču i Brnu. Osvojila je i četiri kazališne nagrade što najbolje ilustrira njezinu kvalitetu. Na repertoaru HNK Mostar je u četvrtak 20. veljače 2020. godine, s početkom u 20 sati.
U ovom kazališnom komadu igraju Robert Pehar i Saša Oručević. Oni su dvojica vojnika, jedan pripadnik Hrvatskog vijeća obrane, a drugi Armije Republike BiH, a u predstavi se raspliće njihova ratna sudbina na dva načina. Uz naglašeni lokalni kolorit pratimo ih u rovu, ali ih vidimo i nakon njihove pogibije.
„Mi nudimo priču o tome što će to biti njihove kazne na nebu ili njihov današnji život u Mostaru. I to je jedan od slojeva, nije jedini, ali nije ni najmanje važan. To je priča o prijateljstvu uspostavljenom u ratu koje je trajalo jednu sekundu jer oni se na kraju upoznaju i to im je kraj“, kazao je autor i redatelj Dragan Komadina nakon prve izvedbe ove predstave.
Ulaznice je moguće rezervirati slanjem poruke preko Messengera ili pozivom odnosno slanjem poruke na broj 063/019 019.
Cijena ulaznice je 10 KM, a za studente, učenike i umirovljenike 5 KM. Studenti Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere/ulaznice koje preuzimaju u prostorijama Studentskog zbora.

NEMA KOMENTARA