“Anđeo uništenja” gostovao u Srebrenici

U nedjelju, 10. srpnja u Kulturnom centru Srebrenica, u okviru programa obilježavanja godišnjice genocida, održana je izvedba predstave “Anđeo uništenja”, redateljice Sabine Mitterecker, u koprodukciji Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru i Sarajevskog ratnog teatra.

Foto: Mladen Kojić

“Anđeo uništenja” inspiriran je stvarnim događajem – zločinom nad 180 Židova koji su ubijeni, kao zarobljenici na prinudnom radu, u dvorcu Rechnitz u Austriji i to na jednoj gozbi koji je grofica Margit von Batthyany priredila u noći između 24. i 25. ožujka 1945. na kojoj su se okupili lokalni dužnosnici Hitlerove Nacionalsocijalističke stranke, SS oficiri te istaknuti strijelci iz nacističke vojske. Vrhunac te gozbe i zabave, noći pijanstva i razvrata, bio je masakr nad 180 Židova – zločin o kojem se, i nakon što je Drugi svjetski rat završio, dugo godinama šutjelo, negiralo i sustavno pokušalo zaboraviti.

Foto: Mladen Kojić

“‘Anđeo uništenja’ ne bi trebala biti samo još jedna kazališna predstava koja će biti zaboravljena, nego jedno putujuće teatarsko upozorenje koje bi se trebalo odigrati na svakom pedlju naše zemlje, jer gotovo da i nema mjesta gdje ‘glasnici’ govore apsolutnu istinu, jer gotovo da i nema mjesta gdje se, u tom kontekstu, kampanje negiranja i ignoriranja zločina, nije dogodila Srebrenica.” (Gloria Lujanović)

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte: