Arsenov feral šibenskog kazališta zasvijetlit će na mostarskoj pozornici

U okviru festivala Matice hrvatske na pozornici Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru u petak 5. listopada 2021. godine s početkom u 20 sati bit će izveden glazbeno-poetski kabare “Arsenov feral” Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku.

Poezija, glazba i kazalište bile su umjetničke koordinate nesumnjivo najznačajnijeg hrvatskog kantautora, Arsena Dedića, jednog od najboljih pjesnika i skladatelja čije se kompozicije nadživjele scensko-izvedbena djela za koja su pisane. Nije, dakle, bilo ništa prirodnije nego u njegovu rodnom gradu, Šibeniku, i u kazalištu u kojem je bio i autor i izvođač i publika, pokrenuti poetsko-glazbene večeri nazvane „Arsenov feral“. Sada je ta kazališno-glazbena poslastica dostupna i mostarskoj publici.

Svi su ti „Arsenovi ferali“ bili putokaz za istraživanje i njegova i rada drugih pjesnika i pjesnikinja i svih dimenzija sjedinjavanja teatra, poezije i glazbe, ali tako da ostane istaknuto ono što mora biti najvažnije kada se cijeli jedan program posvećuje velikom pjesniku.

Zamišljen u početku kao jedan od popratnih programa u produkciji HNK Šibenik, „Arsenov feral“ pokazao se kao vrijedan i prepoznatljiv sadržaj šibenskog kazališta. I to je, ma kako moglo zvučati, zasluga Arsena Dedića: kada se u umjetnosti oslanjate na najveće, onda ograničenja ne vrijede a mogućnosti postaju beskrajne, a sve što treba učiniti je prepustiti se njegovom naslijeđu kojem je „Arsenov feral“ posveta što traje i mijenja se.

Rezervacija ulaznica moguće je slanjem poruke preko Facebook Messenger-a ili Instagram Direct-a, odnosno pozivom na broj 063 019 019. Cijena ulaznice je 10 KM i za ovaj događaj ne vrijede studentski vaučeri, niti pogodnosti za umirovljenike, studente i učenike.

Poštujući mjere propisane od nadležnih tijela, broj posjetitelja je ograničen.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte:

Greška: Kontakt obrazac nije pronađen.