Beribaka za Dnevnik.ba: Publika će zavoljeti “Noć tribada”

Bojan Beribaka, glumac ansambla Hrvatskog narodnog kazališta Mostar, povodom premijernog izvođenja predstave “Noć tribada” za Dnevnik.ba, govorio je o radu s redateljem Borom Stjepanovićem i otkrio zašto je mostarska “Noć tribada” bolja od one beogradske u produkciji Ateljea 212. Osim što u predstavi igra Vigga Schiwa, Berikaba je bio i asistent redatelju Stjepanoviću.

Stjepanovićev dolazak u HNK Mostar – teatarska dimenzija više 

Beribaka ističe kako je glumačkom ansmablu  predstave, redatelj Boro Stjepanović “prenio cvijet glume”.

“Boro Stjepanović je jedan od najvećih dramskih pedagoga s naših prostora, to govori dovoljno. Vratio nas je osnovama glume, uputio nas na glumačke slabosti i adute, načine na koji ih trebamo razvijati. Njegov dolazak u HNK Mostar dao je našem kazalištu dimenziju više. Mislim da je meni i kolegama uspio prenijeti cvijet glume, kao što to kaže Zaemi”, istaknuo je Beribaka.

Smatra i kako će “predstava ‘Noć tribada’ u produkciji HNK Mostar pokazati koliko je ustvari genijalan August Strindberg“, jedan od najvećih modernih švedskih dramatičara. Inače, “Noć tribada” dramski je tekst Pera Enquista, švedskog suvremenog pisca o umjetničkom i intimnom životu Augusta Strindberga.

“Sigurno je kako je August Strindberg jedna od najzanimljivijih figura ‘fine epohe’, kako on i naziva svoja djela. Radeći ovaj Equistov tekst krenuo sam dublje uranjati u Strindbergovu literaturu. Stjepanović nas je uputio na njegova pisma intimnom kazalištu, a potom se nametnula njegova proza Inferno, a već ranije, Gospođicu Julija”, rekao je Beribaka.

Beribaka ističe i kako je Enquistov tekst moderan i u savršenoj komunikaciji s današnjim svijetom i vremenom.

“Bavili smo se glumom, odnosima, publika će to prepoznati, bez obzira što smo u frakovima, damskim haljinama i polucilindrima. Dobra gluma se uvijek prepozna”, smatra Beribaka i navodi kako se “nada će opravdati očekivanja redatelja Stjepanovića”.

“Noć tribada” u produkciji HNK Mostar donosi novog Strindberga 

Iako je “Noć tribada” već 20 godina na repertoaru beogradskog Ateljea 212, Beribaka smatra kako će ‘Noć tribada’ u produkciji HNK Mostar, “nadmašiti tih 20 godina igranja i donijeti novog Strindberga”.

“Mi smo već zavoljeli ovu predstavu, do kraja  se srodili s ulogama, sada je i na publici da to učini”, izjavio je Beribaka.

Dnevnik.ba, 28. 10. 2017.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte:

Greška: Kontakt obrazac nije pronađen.