Beribaka za Dnevnik.ba: Publika će zavoljeti “Noć tribada”

Bojan Beribaka, glumac ansambla Hrvatskog narodnog kazališta Mostar, povodom premijernog izvođenja predstave “Noć tribada” za Dnevnik.ba, govorio je o radu s redateljem Borom Stjepanovićem i otkrio zašto je mostarska “Noć tribada” bolja od one beogradske u produkciji Ateljea 212. Osim što u predstavi igra Vigga Schiwa, Berikaba je bio i asistent redatelju Stjepanoviću.

Stjepanovićev dolazak u HNK Mostar – teatarska dimenzija više 

Beribaka ističe kako je glumačkom ansmablu  predstave, redatelj Boro Stjepanović “prenio cvijet glume”.

“Boro Stjepanović je jedan od najvećih dramskih pedagoga s naših prostora, to govori dovoljno. Vratio nas je osnovama glume, uputio nas na glumačke slabosti i adute, načine na koji ih trebamo razvijati. Njegov dolazak u HNK Mostar dao je našem kazalištu dimenziju više. Mislim da je meni i kolegama uspio prenijeti cvijet glume, kao što to kaže Zaemi”, istaknuo je Beribaka.

Smatra i kako će “predstava ‘Noć tribada’ u produkciji HNK Mostar pokazati koliko je ustvari genijalan August Strindberg“, jedan od najvećih modernih švedskih dramatičara. Inače, “Noć tribada” dramski je tekst Pera Enquista, švedskog suvremenog pisca o umjetničkom i intimnom životu Augusta Strindberga.

“Sigurno je kako je August Strindberg jedna od najzanimljivijih figura ‘fine epohe’, kako on i naziva svoja djela. Radeći ovaj Equistov tekst krenuo sam dublje uranjati u Strindbergovu literaturu. Stjepanović nas je uputio na njegova pisma intimnom kazalištu, a potom se nametnula njegova proza Inferno, a već ranije, Gospođicu Julija”, rekao je Beribaka.

Beribaka ističe i kako je Enquistov tekst moderan i u savršenoj komunikaciji s današnjim svijetom i vremenom.

“Bavili smo se glumom, odnosima, publika će to prepoznati, bez obzira što smo u frakovima, damskim haljinama i polucilindrima. Dobra gluma se uvijek prepozna”, smatra Beribaka i navodi kako se “nada će opravdati očekivanja redatelja Stjepanovića”.

“Noć tribada” u produkciji HNK Mostar donosi novog Strindberga 

Iako je “Noć tribada” već 20 godina na repertoaru beogradskog Ateljea 212, Beribaka smatra kako će ‘Noć tribada’ u produkciji HNK Mostar, “nadmašiti tih 20 godina igranja i donijeti novog Strindberga”.

“Mi smo već zavoljeli ovu predstavu, do kraja  se srodili s ulogama, sada je i na publici da to učini”, izjavio je Beribaka.

Dnevnik.ba, 28. 10. 2017.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne e-Vaučere (kliknite ovdje za više i informacija o e-Vaučerima)
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Rezervirane ulaznice potrebno je preuzeti najkasnije 24 sata prije početka predstave! Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 9 do 17 sati na donji broj telefona ili adresu e-pošte: