Bljesak.info: Jedan mostarski rođendan: Svečano je bilo gdje je trebalo biti

Bez velike galame, naslikavanja, šminke i naguravanja u prvim redovima onih koji često ne zaslužuju biti u njima, bez torte koja će završiti u medijima, proslavilo je mostarsko Hrvatsko narodno kazalište 27. obljetnicu osnutka.

Iako nije bilo crvenih tepiha, zdravica, govora u kojima se čestita, obećava i naučenim govorima tapše po ramenu, mostarsko kazalište u srijedu navečer bilo je svečano tamo gdje je i trebalo biti – na daskama.

Naime, povodom 27. obljetnice osnutka, mostarska je kazališna publika, koja je sve mlađa i gladnija, počašćena predstavom “Ja od jutra nisam stao” autorice Une Vizek.

Riječ je o komadu u kojem se svijet iz muškog okreće u ženski a četvorica prijatelja, koji se okupe na partiji karata, umjesto kartanja ispričaju svoje (muške) jade. Naizgled skromnom, ali vješto iskorištenom scenografijom u kojem nam umjetne brade služe kao piće a vuna kao hrana i dim cigareta, uz uigranu glumačku ekipu, prikazan je jedan svijet koji, uz puno smijeha, duboko kritizira stvari kakve su postavljene u našem društvu.

Mario Knezović, Ivo Krešić, Dražen Pavlović i Ivan Skoko izvrsnom su izvedbom predstavili likove koji su u strahu od svojih supruga ali i od samih sebe, a Jelena Kordić Kuret ponovno se snašla u nekoliko likova i pokazala zašto malo koja predstava može bez nje.

Dobar tekst u režiji Dražena Krešića, uz dobru izvedbu u kojoj glumci pokazuju i pjevačko umijeće, zanimljivu scenografiju i priču koja se ne priča na ovakav način bio je najbolji poklon kojeg je slavljenik poklonio onim vjernima u publici.

A slavljenik ima još puno posla pred sobom, ali i nad sobom. Prije svega, mostarsko bi Kazalište trebalo konačno dobiti krov nad glavom ili barem pouzdan odgovor kad će i kako biti dovršena izgradnja kazališne zgrade jer kazalištu, koje izvedbama ozbiljno grabi naprijed, treba ozbiljniji prostor.

Berislav Jurič / Bljesak.info / 23. 9. 2021.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte:

Greška: Kontakt obrazac nije pronađen.