Borjana Krišto: HNK jedna od ključnih institucija za hrvatsku kulturu i hrvatski narod u BiH

Kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto, nositeljica liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH Darijana Katić, nositelj liste za Skupštinu HNŽ Slaven Zeljko i gradonačelnik Mostara Mario Kordić posjetili su danas Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru. Izaslanstvo je obišlo Kazalište, a razgovaralo se o brojnim projektima koje kazalište u ovom trenutku radi.

Ravnatelj HNK Mostar Ivan Vukoja izaslanstvo je upoznao s repertoarom te brojnim gostovanjima u BiH i inozemstvu, kao i nagradama koje osvaja ovaj mali, ali izuzetno kvalitetan teatarski ansambl. „Veliko mi je zadovoljstvo ugostiti kandidatkinju HNS BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjanu Krišto u našoj kazališnoj kući. Mi smo mali ansambl, ali se ponosimo brojem premijera tijekom kazališne sezone koji je u rangu velikih teatarskih kuća te jako uspješnim i nagrađivanim predstavama“, kazao je ravnatelj Vukoja.

Posebno je govorio o aktivnostima nastavka i dovršetka izgradnje objekta HNK Mostar te se zahvalio na kontinuiranoj pomoći i podršci koju dužnosnici Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a BiH pružaju Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru. Po njegovim riječima, veliku potporu dobivaju i od Vlade Republike Hrvatske, preko Ministarstva kulture i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Krišto je istaknula značaj Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru kao jedne od ključnih institucija za hrvatsku kulturu i hrvatski narod u BiH. Izrazila je zadovoljstvo posjetom, pozorno pratila prezentaciju i ideje oko nastavka izgradnje objekta HNK-a Mostar te se upoznala s rezultatima koje kazalište postiže u BiH i inozemstvu.

Krišto je na kraju izrazila očekivanje kako će se konačno krenuti u realizaciju oko nastavka izgradnje objekta HNK, kako bi uistinu bio pravi kulturni centar hrvatskog naroda sa svim sadržajima.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte:

Greška: Kontakt obrazac nije pronađen.