Boro Stjepanović redatelj nove predstave „Bliskost“

U Hrvatskom narodnom kazalištu počele su čitaće probe za novu repertoarsku predstavu „Bliskost“. Predstavu „Bliskost“ autora Patricka Marbera za HNK Mostar režirat će Boro Stjepanović, proslavljeni glumac, kazališni pedagog i istaknuti dramski djelatnik. Ovo je njegova prva režija nakon rata na domaćim pozornicama.

Ravnatelj HNK Mostar Ivan Vukoja ističe kako će Stjepanovićeva režija i sveukupan umjetnički rad doprinijeti usavršavanju ansambla HNK Mostar:

 „Ponosan sam na činjenicu da Boro Stjepanović, prvi put nakon rata, režira u našem kazalištu. Pored samog rada na predstavi „Bliskost“, njegov boravak i rad u HNK Mostar doprinijet će glumačkom usavršavanju ansambla predstave, ali i cijelog HNK Mostar. Kroz suradnju s gospodinom Stjepanovićem naši glumci imaju priliku učiti od jednog od najboljih glumaca i kazališnih djelatnika regije“.

Boro Stjepanović - kadar iz filma "Ko to tamo peva"
Boro Stjepanović – kadar iz filma “Ko to tamo peva”

Boro Stjepanović jedan je od najpoznatiji bh. glumaca, redatelja i kazališnih pedagoga. Glumio je u više od stotinu filmova, široj javnosti poznat je po ulogama u filmovima „Sjećaš li se Doly Bell“, „Ko to tamo peva“, „Ovo malo duše“, „Čudo neviđeno“, „Kuduz“ te u humorističnom serijalu „Audicija“.

U svojoj bogatoj karijeri ostvario više od 50 kazališnih uloga i igrao u sarajevskom Narodnom pozorištu, beogradskom Ateljeu 212 i Teatru nacionalne drame, Crnogorskom narodnom pozorištu itd. Trenutačno radi kao redoviti profesor glume na Fakultetu dramskih umjetnosti u Cetinju gdje je jedan od osnivača i bivši dekan. Autor je pet udžbenika iz područja teatrologije.

Marberova drama Bliskost nakon praizvedbe 1997. godine dobila je najuglednije britanske teatarske nagrade. U ljubavnoj i intimističkoj priči našlo se četvoro ljudi: fotografkinja Anna, striptizeta Alice, liječnik Larry i pisac nekrologa Dan.

Kroz niz u početku slučajnih susreta, tijekom četiri sljedeće godine, koliko traje radnja, odvija se nekoliko intimnih priča koje nas vuku u iznimno zanimljivi svijet ljubavi i izdajstva, prevare i laži, obećavajućih početaka i neočekivanih prevrata, seksualnih igrica i emotivnih lomova.

„Bliskost“ već sada ima sve predispozicije za još jednu kazališnu uspješnicu – redateljsko osvježenje u HNK Mostar, praizvedba teksta i glumci ansambla HNK Mostar u sasvim novim teatarskim dimenzijama.

HNK Mostar / 23. 1. 2017.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne e-Vaučere (kliknite ovdje za više i informacija o e-Vaučerima)
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Rezervirane ulaznice potrebno je preuzeti najkasnije 24 sata prije početka predstave! Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 9 do 17 sati na donji broj telefona ili adresu e-pošte: