Boro Stjepanović redatelj nove predstave „Bliskost“

U Hrvatskom narodnom kazalištu počele su čitaće probe za novu repertoarsku predstavu „Bliskost“. Predstavu „Bliskost“ autora Patricka Marbera za HNK Mostar režirat će Boro Stjepanović, proslavljeni glumac, kazališni pedagog i istaknuti dramski djelatnik. Ovo je njegova prva režija nakon rata na domaćim pozornicama.

Ravnatelj HNK Mostar Ivan Vukoja ističe kako će Stjepanovićeva režija i sveukupan umjetnički rad doprinijeti usavršavanju ansambla HNK Mostar:

 „Ponosan sam na činjenicu da Boro Stjepanović, prvi put nakon rata, režira u našem kazalištu. Pored samog rada na predstavi „Bliskost“, njegov boravak i rad u HNK Mostar doprinijet će glumačkom usavršavanju ansambla predstave, ali i cijelog HNK Mostar. Kroz suradnju s gospodinom Stjepanovićem naši glumci imaju priliku učiti od jednog od najboljih glumaca i kazališnih djelatnika regije“.

Boro Stjepanović - kadar iz filma "Ko to tamo peva"
Boro Stjepanović – kadar iz filma “Ko to tamo peva”

Boro Stjepanović jedan je od najpoznatiji bh. glumaca, redatelja i kazališnih pedagoga. Glumio je u više od stotinu filmova, široj javnosti poznat je po ulogama u filmovima „Sjećaš li se Doly Bell“, „Ko to tamo peva“, „Ovo malo duše“, „Čudo neviđeno“, „Kuduz“ te u humorističnom serijalu „Audicija“.

U svojoj bogatoj karijeri ostvario više od 50 kazališnih uloga i igrao u sarajevskom Narodnom pozorištu, beogradskom Ateljeu 212 i Teatru nacionalne drame, Crnogorskom narodnom pozorištu itd. Trenutačno radi kao redoviti profesor glume na Fakultetu dramskih umjetnosti u Cetinju gdje je jedan od osnivača i bivši dekan. Autor je pet udžbenika iz područja teatrologije.

Marberova drama Bliskost nakon praizvedbe 1997. godine dobila je najuglednije britanske teatarske nagrade. U ljubavnoj i intimističkoj priči našlo se četvoro ljudi: fotografkinja Anna, striptizeta Alice, liječnik Larry i pisac nekrologa Dan.

Kroz niz u početku slučajnih susreta, tijekom četiri sljedeće godine, koliko traje radnja, odvija se nekoliko intimnih priča koje nas vuku u iznimno zanimljivi svijet ljubavi i izdajstva, prevare i laži, obećavajućih početaka i neočekivanih prevrata, seksualnih igrica i emotivnih lomova.

„Bliskost“ već sada ima sve predispozicije za još jednu kazališnu uspješnicu – redateljsko osvježenje u HNK Mostar, praizvedba teksta i glumci ansambla HNK Mostar u sasvim novim teatarskim dimenzijama.

HNK Mostar / 23. 1. 2017.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte:

Greška: Kontakt obrazac nije pronađen.