Kazališna uspješnica „Chick lit“ ponovno na daskama HNK Mostar

Predstava HNK Mostar prema tekstu Damira Šodana „Chick lit“ u režiji Tanje Miletić Oručević i u izvedbi glumaca i suradnika iz svih kazališnih kuća u Mostaru premijerno je izvedena 12. studenog 2013. godine te je kao svojevrsni „svemostarski“ projekt odmah izazvala odličnu reakciju publike.

Nakon više od godinu i pol mostarska publika ponovno je u prilici gledati ovu sjajnu predstavu u nedjelju, 26. ožujka 2017. godine, s početkom u 20 sati na sceni HNK Mostar.

Šodanov „Chick lit“ je duhovita i ironična groteska hrvatskog jet-seta i presjek stanja svijesti hrvatskog tranzicijskog društva, koje odveć korespondira i s našom, bosanskohercegovačkom stvarnošću. Mladi bračni par, od kojih je suprug novopečeni tajkun i industrijalac, a supruga jedna od uspješnih chick lit spisateljica, priređuje zabavu u povodu izlaska njene nove knjige. Na partiju se pojavljuje cijela lepeza zanimljivih gostiju, koji se u Šodanovom dramskom rukopisu promeću u arhetipove novouspostavljene društvene ljestvice. Paralelno s partijem, ispred obiteljske vile prosvjeduju otpušteni uposlenici tvornice čiji je vlasnik suprug chick lit spisateljice. Kako zabava odmiče i pristižu novi gosti, postaje sve izvjesnije da će doći do sukoba „ulice“ s novopečenom aristrokracijom.

U predstavi igraju: Jelena Kordić Kuret, Robert Pehar, Velimir Njirić Pšeničnik, Miro Barnjak, Nikolina Marić, Bojan Beribaka, Angela Bulum, Ivan Skoko, Emir Spahić, Saša Oručević, Nedžad Maksumić, Diana Ondelj-Maksumić i Igor Vidačković.

Više informacija o predstavi?

Ulaznice za predstavu po cijeni od 10 KM, za studente, umirovljenike i učenike 5 KM, mogu se kupiti na blagajni kazališta svakim radnim danom od 10 do 15 sati ili rezervirati:

  • porukom preko Facebook stranice Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru
  • porukom na adresu e-pošte info@hnkmostar.ba
  • telefonski na broj 063/317-348.

Podsjećamo studente da i za ovu predstavu mogu iskoristiti vaučere za besplatne ulaznice koje mogu preuzeti u prostorijama Studentskog zbora ili u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne e-Vaučere (kliknite ovdje za više i informacija o e-Vaučerima)
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Rezervirane ulaznice potrebno je preuzeti najkasnije 24 sata prije početka predstave! Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 9 do 17 sati na donji broj telefona ili adresu e-pošte: