Kazališna uspješnica „Chick lit“ ponovno na daskama HNK Mostar

Predstava HNK Mostar prema tekstu Damira Šodana „Chick lit“ u režiji Tanje Miletić Oručević i u izvedbi glumaca i suradnika iz svih kazališnih kuća u Mostaru premijerno je izvedena 12. studenog 2013. godine te je kao svojevrsni „svemostarski“ projekt odmah izazvala odličnu reakciju publike.

Nakon više od godinu i pol mostarska publika ponovno je u prilici gledati ovu sjajnu predstavu u nedjelju, 26. ožujka 2017. godine, s početkom u 20 sati na sceni HNK Mostar.

Šodanov „Chick lit“ je duhovita i ironična groteska hrvatskog jet-seta i presjek stanja svijesti hrvatskog tranzicijskog društva, koje odveć korespondira i s našom, bosanskohercegovačkom stvarnošću. Mladi bračni par, od kojih je suprug novopečeni tajkun i industrijalac, a supruga jedna od uspješnih chick lit spisateljica, priređuje zabavu u povodu izlaska njene nove knjige. Na partiju se pojavljuje cijela lepeza zanimljivih gostiju, koji se u Šodanovom dramskom rukopisu promeću u arhetipove novouspostavljene društvene ljestvice. Paralelno s partijem, ispred obiteljske vile prosvjeduju otpušteni uposlenici tvornice čiji je vlasnik suprug chick lit spisateljice. Kako zabava odmiče i pristižu novi gosti, postaje sve izvjesnije da će doći do sukoba „ulice“ s novopečenom aristrokracijom.

U predstavi igraju: Jelena Kordić Kuret, Robert Pehar, Velimir Njirić Pšeničnik, Miro Barnjak, Nikolina Marić, Bojan Beribaka, Angela Bulum, Ivan Skoko, Emir Spahić, Saša Oručević, Nedžad Maksumić, Diana Ondelj-Maksumić i Igor Vidačković.

Više informacija o predstavi?

Ulaznice za predstavu po cijeni od 10 KM, za studente, umirovljenike i učenike 5 KM, mogu se kupiti na blagajni kazališta svakim radnim danom od 10 do 15 sati ili rezervirati:

  • porukom preko Facebook stranice Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru
  • porukom na adresu e-pošte info@hnkmostar.ba
  • telefonski na broj 063/317-348.

Podsjećamo studente da i za ovu predstavu mogu iskoristiti vaučere za besplatne ulaznice koje mogu preuzeti u prostorijama Studentskog zbora ili u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte:

Greška: Kontakt obrazac nije pronađen.