Dani Jurislava Korenića: “Gnijezdo” najbolja predstava u cjelini

Za najbolju predstavu 3. Međunarodnog teatarskog festivala „Dani Jurislava Korenića“, u organizaciji Kamernog teatra 55 iz Sarajeva, proglašena je predstava „Gnijezdo“ Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru. Predstava je autorski projekt Marine Petković Liker, koja ju je i režirala, a inspirirana je poezijom Marka Tomaša. U njoj igraju Miro Barnjak, Bojan Beribaka, Angela Bulum, Jelena Kordić Kuret, Nikolina Marić, Jadranka Popović Miljko i Ivan Skoko.

Festival je tijekom osam dana trajanja ponudio devet predstava iz Bosne i Hercegovine i susjednih država, a žiri su činili: Dževad KarahasanAdrijana GavrićJosip MuselimovićLarisa Sarajlić-RamovićMatija BošnjakBoris Lalić Snežana Bogićević.

Mirku Radonjiću pripala je nagrada za najbolju režiju za predstavu „Sin“, u produkciji Kraljevskog pozorišta Zetski dom u Cetinju, a koja je ujedno osvojila i priznanje za najbolji tekst. Zapravo, prema odluci žirija nagrada je pripala Mirjani Medojević i ansamblu predstave.

Nagrada „Žan Marolt“ za najboljeg glumca otišla je u ruke Draganu Jovičiću za ulogu u predstavi „Tri sestre“, te Gordani Boban, također za ulogu u predstavi Pjera Žalice.

Dodijeljena je i nagrada „Dnevnog avaza“ pod nazivom „Avazov zmaj“ za najbolju predstavu, a pripala je predstavi „Tri sestre“, koja je rađena u produkciji Kamernog teatra 55.

Osim spomenutih dramskih ostvarenja, na Festivalu su igrale i predstave: „Mi djeca s kolodvora ZOO“ (Narodno pozorište Tuzla), „Čelična magnolija“ (Gedališče Koper/SNG Nova Gorica), „Srce veće od ruku“ (Gavella Zagreb), „Samoubica“ (Narodno pozorište Sombor) i „Malo blago“ (Gradsko pozorište „Jazavac“ Banja Luka).

Podsjećamo da je ovo drugo veliko priznanje Hrvatskom narodnom kazalištu u nepunih tjedan dana. U ponedjeljak je predstava „Preobražaj“, nastala po istoimenom djelu Franza Kafke, a u režiji Segora Hadžagića, također proglašena najboljom predstavom u cjelini na 23. Festivalu malih scena i monodrame u Istočnom Sarajevu.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne e-Vaučere (kliknite ovdje za više i informacija o e-Vaučerima)
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Rezervirane ulaznice potrebno je preuzeti najkasnije 24 sata prije početka predstave! Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 9 do 17 sati na donji broj telefona ili adresu e-pošte: