Dani Jurislava Korenića: “Gnijezdo” najbolja predstava u cjelini

Za najbolju predstavu 3. Međunarodnog teatarskog festivala „Dani Jurislava Korenića“, u organizaciji Kamernog teatra 55 iz Sarajeva, proglašena je predstava „Gnijezdo“ Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru. Predstava je autorski projekt Marine Petković Liker, koja ju je i režirala, a inspirirana je poezijom Marka Tomaša. U njoj igraju Miro Barnjak, Bojan Beribaka, Angela Bulum, Jelena Kordić Kuret, Nikolina Marić, Jadranka Popović Miljko i Ivan Skoko.

Festival je tijekom osam dana trajanja ponudio devet predstava iz Bosne i Hercegovine i susjednih država, a žiri su činili: Dževad KarahasanAdrijana GavrićJosip MuselimovićLarisa Sarajlić-RamovićMatija BošnjakBoris Lalić Snežana Bogićević.

Mirku Radonjiću pripala je nagrada za najbolju režiju za predstavu „Sin“, u produkciji Kraljevskog pozorišta Zetski dom u Cetinju, a koja je ujedno osvojila i priznanje za najbolji tekst. Zapravo, prema odluci žirija nagrada je pripala Mirjani Medojević i ansamblu predstave.

Nagrada „Žan Marolt“ za najboljeg glumca otišla je u ruke Draganu Jovičiću za ulogu u predstavi „Tri sestre“, te Gordani Boban, također za ulogu u predstavi Pjera Žalice.

Dodijeljena je i nagrada „Dnevnog avaza“ pod nazivom „Avazov zmaj“ za najbolju predstavu, a pripala je predstavi „Tri sestre“, koja je rađena u produkciji Kamernog teatra 55.

Osim spomenutih dramskih ostvarenja, na Festivalu su igrale i predstave: „Mi djeca s kolodvora ZOO“ (Narodno pozorište Tuzla), „Čelična magnolija“ (Gedališče Koper/SNG Nova Gorica), „Srce veće od ruku“ (Gavella Zagreb), „Samoubica“ (Narodno pozorište Sombor) i „Malo blago“ (Gradsko pozorište „Jazavac“ Banja Luka).

Podsjećamo da je ovo drugo veliko priznanje Hrvatskom narodnom kazalištu u nepunih tjedan dana. U ponedjeljak je predstava „Preobražaj“, nastala po istoimenom djelu Franza Kafke, a u režiji Segora Hadžagića, također proglašena najboljom predstavom u cjelini na 23. Festivalu malih scena i monodrame u Istočnom Sarajevu.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte:

Greška: Kontakt obrazac nije pronađen.