“Đavolja posla” u petak na sceni HNK Mostar

Teatar FEDRA iz Bugojna gostuje u petak, 28. travnja 2017., u HNK Mostar s predstavom „Đavolja posla“ autora Miroljuba Nedovića.

Kazališni komad „Đavolja posla“ je priča koja se tiče svih nas baveći se ljudskom taštinom, tvoreći istovremeno situacije duboke ljudske drame i komiku karaktera i situacija koje se vješto isprepleću u brzom ritmu.

Redateljica je Senada Milanović koja o predstavi kaže:

„Naravno da je svijet savršen, ali ga činimo mi, mali i nesavršeni, žudeći za vlastitim savršenstvom. Možemo li doživjeti svu blagodat ovozemaljsku, spoznaju i ovacije da smo savršeni uvjeravajući nadređene i podobne, a ignorirajući podređene i ničije? Možda i možemo. Imamo dva puta: na prvom faustovski se spetljati s Mefistom, a na drugom… Ima li drugog?

Možda na vrijeme postati svjestan svog nesavršenstva, pronaći životni smisao i umjereno uživati u sreći. Bitno je da ne prenaglimo i da se pretjerano ne uživimo u spoznaji samoga sebe. Može biti fatalno. Ponekad može biti i komično, naravno, komično drugima.“

U predstavi igraju Suad Velagić, Ilhana Bušatlić, Amel Ugarak i Jasmina Mlaćo Durek. Na 29. Smotri kazališnog stvaralaštva u Retkovcima (Hrvatska) 2017. godine osvojila je nagradu za najbolju predstavu na festivalu. Godine 2016. na festivalu u Laktašima Antonio Džolan dobio je nagradu za najbolju scenografiju; na festivalu u Bugojnu Senada Milanović dobila je nagradu za najbolju režiju, a Amel Ugarak za najbolju mušku ulogu; na festivalu u Trebinju Ugarak je također dobio nagradu za najbolju mušku ulogu.

Predstava će igrati u 20 sati, a ulazak je besplatan.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne e-Vaučere (kliknite ovdje za više i informacija o e-Vaučerima)
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Rezervirane ulaznice potrebno je preuzeti najkasnije 24 sata prije početka predstave! Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 9 do 17 sati na donji broj telefona ili adresu e-pošte: