“Đavolja posla” u petak na sceni HNK Mostar

Teatar FEDRA iz Bugojna gostuje u petak, 28. travnja 2017., u HNK Mostar s predstavom „Đavolja posla“ autora Miroljuba Nedovića.

Kazališni komad „Đavolja posla“ je priča koja se tiče svih nas baveći se ljudskom taštinom, tvoreći istovremeno situacije duboke ljudske drame i komiku karaktera i situacija koje se vješto isprepleću u brzom ritmu.

Redateljica je Senada Milanović koja o predstavi kaže:

„Naravno da je svijet savršen, ali ga činimo mi, mali i nesavršeni, žudeći za vlastitim savršenstvom. Možemo li doživjeti svu blagodat ovozemaljsku, spoznaju i ovacije da smo savršeni uvjeravajući nadređene i podobne, a ignorirajući podređene i ničije? Možda i možemo. Imamo dva puta: na prvom faustovski se spetljati s Mefistom, a na drugom… Ima li drugog?

Možda na vrijeme postati svjestan svog nesavršenstva, pronaći životni smisao i umjereno uživati u sreći. Bitno je da ne prenaglimo i da se pretjerano ne uživimo u spoznaji samoga sebe. Može biti fatalno. Ponekad može biti i komično, naravno, komično drugima.“

U predstavi igraju Suad Velagić, Ilhana Bušatlić, Amel Ugarak i Jasmina Mlaćo Durek. Na 29. Smotri kazališnog stvaralaštva u Retkovcima (Hrvatska) 2017. godine osvojila je nagradu za najbolju predstavu na festivalu. Godine 2016. na festivalu u Laktašima Antonio Džolan dobio je nagradu za najbolju scenografiju; na festivalu u Bugojnu Senada Milanović dobila je nagradu za najbolju režiju, a Amel Ugarak za najbolju mušku ulogu; na festivalu u Trebinju Ugarak je također dobio nagradu za najbolju mušku ulogu.

Predstava će igrati u 20 sati, a ulazak je besplatan.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte: