Dubravka Zrnčić Kulenović: “Iskreno čestitam HNK Mostar na smjelosti”

Nakon izvedbe predstave “Kroz proces 10-6-93” na 41. Kazališnim/Pozorišnim igrama BiH u Jajcu, na kojima je ova predstava osvojila tri najvažnije nagrade, održan je okrugli stol.

Prenosimo izjavu članice stručnog žirija Dubravke Zrnčić Kulenović.

„Predstavu ‘Kroz proces 10-6-93’ još ću dugo nositi iz Jajca i o njoj razmišljati. Ovdje je jednom bila promocija monografije HNK Mostar. Tada je ravnatelj rekao jednu misao kako je HNK Mostar i hrvatsko, i mostarsko, i bosanskohercegovačko, i da imaju namjeru da postanu i europsko kazalište. To je nešto što mi se tada činilo pretenciozno jer malo je teško vidjeti nas u nekom prostoru izvan granica naše kulturne stvarnosti i umjetničkog djelovanja.

Međutim, ove godine, pored predstave ‘Kroz proces 10-6-93’, HNK Mostar izveo je i premijeru predstave ‘Anđeo uništenja’ Elfriede Jelinek, u koprodukciji sa SARTR-om, što znači kako imamo dvije predstave koje utiru put da se izdignemo iz ove naše žabokrečine, u kojoj dugo stojimo, u europski kazališni kontekst. Ta vrsta njihovog repertoara, smjelosti i upornosti da ga realiziraju, treba biti okidač za druga kazališta. Iskreno vam čestitam na smjelosti kao kazalištu. S druge strane, željela bih vas pohvaliti za posvećenost koju imate dok ste na sceni i oko scene, tu jednu vjeru i povjerenje koje imate jedni u druge i kolektivnu energiju bilo da se radi o boli, ili bilo kojoj drugoj emociji.“

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte: