Dvanaesta nagrada u kazališnoj sezoni 2021./2022.

Nagrada za kolektivnu glumačku igru prema glasovima publike 9. Festivala glumca BiH u Konjicu dodijeljena je ansamblu u koprodukcijskom projektu Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, Narodnog pozorišta Mostar i Studija za izvedbene umjetnosti Mostar u predstavi “Identitluk”. Ovo je 17. nagrada za predstavu “Identitluk” od premijere u 2019. godini i 12. nagrada za Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru u ovoj kazališnoj sezoni.

Riječ je o autorskom projektu Tanje Miletić Oručević, Dragana Komadine i ansambla predstave prema zbirci eseja Amina Maaloufa “U ime identiteta”. Prema riječima dramaturga predstave Dragana Komadine “Identitluk” na iznimno satiričan i duhovit način progovara o našim etničkim i vjerskim antagonizmima, o kontaminiranosti velikim nacionalno-povijesnim naracijama, o zastrašujućem zadahu prošlog rata oko čijeg početka, tijeka i ishoda još uvijek ne možemo postići bilo kakav konsenzus. Unatoč svim antagonizmima i razlikama u tematskom smislu, uzeti kao polazište u teatarskom projektu zbirku eseja ovog kršćanskog Arapina s pariškom adresom, iz naše mostarske perspektive nedvojbeno znači graditi još jedan scenski most – most koji funkcionira mostotvorno na mnogim razinama.

U predstavi igraju Ajla Hamzić, Fatima Kazazić Obad / Mirela Mijačank Kordić, Amela Kreso, Ivo Krešić, Jelena Kordić Kuret, Nedim Malkočević, Dražen Pavlović i Ivan Skoko.

Prilikom uručenja nagrade dramska prvakinja HNK Mostar Jelena Kordić Kuret izjavila je:

“Mene je obradovala vijest da smo dobili nagradu za kolektivni glumački čin. Puna su mi usta dok to izgovaram kao i srce, jer ste vi publika prepoznali ono što mi glumci i sami mislimo dok igramo predstavu, a to je da sve naše kreacije zavise od kreacije naših partnera i da su se upravo u toj konstelaciji ljudi, glumačkih energija, glumačkih zanosa, izrodili likovi koje ste vidjeli, prepoznali, evo i nagradili. Ja ću također spomenuti glavnog krivca za ovu predstavu, to je naša redateljica Tanja Miletić Oručević, kao i naš dramaturg  Dragan Komadina, kojem također idu ogromne zasluge jer je unaprijedio predstavu i pomogao nam u autentičnosti naših likova.”

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte:

Greška: Kontakt obrazac nije pronađen.