„Gnijezdo“ gostuje na Osječkom ljetu kulture

Ovogodišnja uspješnica Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru „Gnijezdo“, autorice i redateljice Marine Petković Liker, predstavit će se osječkoj publici 2. srpnja u okviru Osječkog ljeta kulture. „Gnijezdo“ je najuspješnija ovogodišnja predstava proizašla iz ove kazališne kuće čije su izvedbe uvijek unaprijed rasprodane. Redateljica Marina Petković Liker našla je put do gledatelja učinivši i njih aktivnim gostima te prisnom i „domaćinskom“ komunikacijom glumaca s publikom. Predstava je rađena po motivima poezije Marka Tomaša, a glumci su skupa s redateljicom gradili likove i radnju.

„Gnijezdo“ je i kuća i dom. I baš kao što kuća može biti oronula, trošna i dotrajala, tako je i dom ponekad pun pukotina koje valja krpati. Kući su potrebne popravke, ili prodaja. S druge strane, treba li obnova i domu? Je li on na prodaju? Braća i sestre u ovoj kući koja je i dom postavljaju pitanja povratka. Vraćamo li se uvijek tom jednom mjestu, ili se samo pokušavamo vratiti i ne nailazimo na utočište, je li nam tu toplo i sigurno usprkos trošnom krovu i kiši koja pada nasred sobe? Jesmo li tu samo zbog uspomena, ili i zbog budućih sjećanja?

Redateljica Marina Petković Liker kazala je kako se glumačka igra temelji na neprestanom uranjanju u organske sadržaje rečenica utemeljenih na problemima o kojima likovi žele ili ne žele govoriti.

„Ovo je zapravo ansambl predstava koja funkcionira kao jazz septet. U tom smislu suvereno i autorsko tretiranje glumačkog materijala izazov je s kojim se glumci uzbudljivo i uspješno nose te je, zahvaljujući načinu njihove igre, svaka izvedba nova, drukčija i jedinstvena“, kaže redateljica.

„Osječko ljeto kulture“ najveća je kulturna manifestacija u istočnoj Hrvatskoj i od 2000. godine nudi različit i bogat kazališni, glazbeni i uopće kulturni program. Ove godine manifestacija ima skoro 50 programa na nekoliko lokacija u gradu, a traje od 29. lipnja do 13. srpnja.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte:

Greška: Kontakt obrazac nije pronađen.