„Gnijezdo“ gostuje na Osječkom ljetu kulture

Ovogodišnja uspješnica Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru „Gnijezdo“, autorice i redateljice Marine Petković Liker, predstavit će se osječkoj publici 2. srpnja u okviru Osječkog ljeta kulture. „Gnijezdo“ je najuspješnija ovogodišnja predstava proizašla iz ove kazališne kuće čije su izvedbe uvijek unaprijed rasprodane. Redateljica Marina Petković Liker našla je put do gledatelja učinivši i njih aktivnim gostima te prisnom i „domaćinskom“ komunikacijom glumaca s publikom. Predstava je rađena po motivima poezije Marka Tomaša, a glumci su skupa s redateljicom gradili likove i radnju.

„Gnijezdo“ je i kuća i dom. I baš kao što kuća može biti oronula, trošna i dotrajala, tako je i dom ponekad pun pukotina koje valja krpati. Kući su potrebne popravke, ili prodaja. S druge strane, treba li obnova i domu? Je li on na prodaju? Braća i sestre u ovoj kući koja je i dom postavljaju pitanja povratka. Vraćamo li se uvijek tom jednom mjestu, ili se samo pokušavamo vratiti i ne nailazimo na utočište, je li nam tu toplo i sigurno usprkos trošnom krovu i kiši koja pada nasred sobe? Jesmo li tu samo zbog uspomena, ili i zbog budućih sjećanja?

Redateljica Marina Petković Liker kazala je kako se glumačka igra temelji na neprestanom uranjanju u organske sadržaje rečenica utemeljenih na problemima o kojima likovi žele ili ne žele govoriti.

„Ovo je zapravo ansambl predstava koja funkcionira kao jazz septet. U tom smislu suvereno i autorsko tretiranje glumačkog materijala izazov je s kojim se glumci uzbudljivo i uspješno nose te je, zahvaljujući načinu njihove igre, svaka izvedba nova, drukčija i jedinstvena“, kaže redateljica.

„Osječko ljeto kulture“ najveća je kulturna manifestacija u istočnoj Hrvatskoj i od 2000. godine nudi različit i bogat kazališni, glazbeni i uopće kulturni program. Ove godine manifestacija ima skoro 50 programa na nekoliko lokacija u gradu, a traje od 29. lipnja do 13. srpnja.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne e-Vaučere (kliknite ovdje za više i informacija o e-Vaučerima)
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Rezervirane ulaznice potrebno je preuzeti najkasnije 24 sata prije početka predstave! Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 9 do 17 sati na donji broj telefona ili adresu e-pošte: