Gostovanje koncertne predstave “Cvit samoće” u HNK Mostar

Koncertna predstava “Cvit samoće” gostuje u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru u subotu, 1. listopada 2022. godine u 20 sati.

“Cvit samoće” kazališni je segment dugogodišnjeg umjetničkog istraživačkog procesa umjetnice Nere Stipičević, na temu suočavanja pojedinca s osobnim strahovima i važnosti otkrivanja vlastite autentičnosti kao univerzalnog odgovora na pitanje: “Kako do sreće?”. Koncertna predstava prekretnica je njezinog autorskog rada te umjetnica mijenja svoje ime Nera Stipičević u umjetničko Freeda Nera Immortelle. U projektu sudjeluju glazbenici Tomislav Parmać (pianist), Hrvoje Rupčić / Borna Šercar (perkusionisti), Vadim Erudaci (gitarist) i Matej Milošev (čelist). Režiju i dramaturgiju potpisuje Mia Melcher, a kostimografiju Eva Karakaš Bedrina.

Gdje se nazire početak, a gdje kraj pjesme ili poezije? Koja je razlika između uglazbljene i  izgovorene poezije ili otpjevane pjesme? To je pitanje koje postavljaju umjetnice u istraživanju koda ove predstave. Glavno je polazište audio doživljaj u kazalištu. Zaboravili smo slušati, sve više gledamo, a i to što vidimo toliko je brzo da rijetko možemo opisati što smo vidjeli, a kamoli čuli. Stoga ova predstava u osnovnoj ideji želi pružit odmor od svih teških pitanja koja svakodnevno postavljamo o poslu, odnosima i donošenju „važnih“ odluka. Na koji način? Tako da ih direktno postavlja. Ne predstava, nego izvođačica sama sebi. U introspekciji koja gledatelja neposredno uvlači u vlastiti svijet, preko glazbe, ona gotovo meditativno pruža tračak svjetla u moru težine koju živimo.

„’Cvit samoće’ vam je, zapravo cvit Sunca ali i koncertni dnevnik, psihodramski poučak, jungovska sanjarica i dalmatinski Amarkord FreeDA Nere Immortelle u savršeno dizajniranoj intimističkoj, galerijskoj i kiparskoj režiji Mie Melcher“, kazao je kazališni redatelj Ivan Leo Lemo o predstavi.

Rezervacija ulaznica po cijeni od 10 KM porukom na FB/IG HNK Mostar ili pozivom na broj 063/019 019.

 

 

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte: