TEATAR ‘EXIT’ U MOSTARU: Publika opušteno ‘feštala’ s glumcima

Mostarska publika oduševljena je izvedbom i sudjelovanjem u predstavi „Fešta“, koju je zagrebački Teatar „Exit“ sinoć izveo na pozornici Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

U ovoj komediji, koja progovara o neuralgijama našeg društva, publika je izravno sudjelovala i kroz smijeh ‘pomagala’ glumcima u rješavanju bračnih i ostalih egzistencijalnih problema koji su na kritički način predstavljeni u ovom komadu.

„Predstava je odlična, glumci i njihov nastup bili su jako autentični za naše podneblje. Jako je dinamična, a radi se o jednostavnoj temi, no, zbog pristupačnosti glumaca mogli smo dati povratnu informaciju. Super smo se zabavili, baš kao da smo bili na fešti“, izjavio je jedan od gledatelja Ivan Tica.

Sjajne dojmove gostovanja u HNK Mostar ponijeli su i glumci zagrebačkog Teatra „Exit“.

„Mostar je grad u koji uvijek rado dolazim i privatno i poslovno. Bilo je najbolje ikad! Ja imam hercegovačke krvi, tako da sam tu na domaćem terenu, iako govorim splitski. Ovdje se osjećam kao doma. Atmosfera u kazalištu je divna, domaćini su nas sjajno ugostili, a u cijelom kazalištu vlada obiteljski ugođaj, tako da nam je čast bilo igrati pred mostarskom publikom“, poručio je glumac Josip Ledina.

Glumica Josipa Anković kaže kako je posebno iznenađena koliko je interaktivna mostarska publika bila.

„Bilo mi je prekrasno, ljudi su prekrasni, toliko su razgovorljivi, nemaju nikakvog straha od greške, to su pravi ljudi. U kazalištu je jako topla atmosfera, ovo je jedna od najboljih izvedbi koju smo imali“, navela je Anković.

Glumac HNK Mostar Miro Barnjak izjavio je ovom prilikom kako je ugodno iznenađen i predstavom i reakcijama gledatelja.

„Došao sam bez ikakvih očekivanja i odavno se ovako nisam od srca smijao predstavi, sjajnim glumcima i publici koja je sjajno reagirala. Jedna vrlo neobična priča izvedena na vrlo zanimljiv način i sve pohvale cijelom projektu. Sjajno“, rekao je Barnjak.

Glumica Nikolina Marić kaže kako je imala velika očekivanja jer joj je Teatar „Exit“ jedan od najdražih teatara.

„Znala sam da će biti fantastični, baš sam se opustila i nasmijala. Posebno me iznenadila naša mostarska publika – reagirali su, odgovarali i dobacivali kad je bilo potrebno. Baš sam ugodno iznenađena.“

Tekst i režiju predstave potpisuju Josipa Anković i Josip Ledina, koji ujedno u njoj i glume, a nastala je u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu.

Predstava govori o Josipi i Josipu, mladom dobrostojećem bračnom paru, godina je 2025., slavi se njihova peta godišnjica braka. Prisjećajući se svojih ljubavnih početaka Josipa i Josip vode nas kroz kratku povijest svojega odnosa, prepunog uspona i padova. Ništa ne žele sakriti, svaku sitnicu svojeg odnosa podijelit će bez imalo rezerve. Pričajući svoju priču upadaju u najrazličitije, ali vrlo prepoznatljive zamke zajedničkog života, no onu najveću zamku postavit će jedno drugome upravo pred nama. Ismijavajući naše ljubavne, bračne i rodne odnose „Fešta“ rastvara brojne stereotipe kojih često nismo ni svjesni, ali svoju kritičku oštricu usmjerava i na društvo koje jedino priznaje zakon braće i kumova.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte:

Greška: Kontakt obrazac nije pronađen.