Gostujuća predstava „Govorite li hrvatski?“ na daskama HNK Mostar

Joško Ševo

Na sceni HNK Mostar u nedjelju 5. ožujka u 20 sati bit će izvedena monodrama „Govorite li hrvatski?“ poznatog hrvatskog glumca Joška Ševe.

Monodrama „Govorite li hrvatski?“ premijerno je izvedena 11. veljače 1994. godine u Dramskom kazalištu Gavella u Zagrebu. Joško Ševo na pitanje „Govorite li hrvatski?“ odgovara na najbolji mogući način, stihovima i monolozima nekih od najvećih hrvatskih pjesnika i pisaca. Tako u predstavi možemo čuti tekstove Ive Vojnovića, Ivana Gundulića, tekst Bašćanske ploče, Marina Držića, Ivana Kozarca, Tina Ujevića, Drage Ivaniševića i mnoge druge. Monodrama u Mostaru bit će petsto četrdeset i druga koju izvodi glumac. Osim Hrvatske (Brač, Trogir, Split, Dubrovnik, Osijek, Umag, Rovinj, Pula, Zadar…) i Europe (Beč, München, Stockholm, Pečuh, Prag, Amsterdam) predstava je gostovala na još dva kontinenta – Afrika (Južnoafrička republika) i Sjeverna Amerika (SAD i Kanada).

Predstava je namijenjena najrazličitijoj publici kojoj glumac obnavlja sjećanja na hrvatsku baštinu i tako je brani da ne ode u zaborav.

Ovo predstavom počinje obilježavanje Dana hrvatskog jezika u HNK Mostar. U Republici Hrvatskoj ova manifestacija je utemeljena odlukom Hrvatskog sabora u znak sjećanja na 17. ožujka 1967. kada je objavljena Deklaracija o nazivu i položaju hrvatskog jezika.

Ulaznice za predstavu „Govorite li hrvatski?“ mogu se kupiti na blagajni kazališta svakim danom od 10 do 15 sati. Cijena ulaznice je 10 KM, dok su za studente i umirovljenike 5 KM.

Ulaznice se mogu rezervirati:

  • telefonom 063 317 348
  • putem Facebook stranica Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru i HNK za studente, studenti za HNK
  • e-poštom: info@hnkmostar.ba

 

hnkmostar.ba / 28. 2. 2017.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte:

Greška: Kontakt obrazac nije pronađen.