Besplatna predstava za 26. obljetnicu osnutka

Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru u utorak, 22. rujna, s početkom u 20 sati, obilježava svoju 26. obljetnicu osnutka besplatnom izvedbom predstave “Spremni”. Riječ je o prvoj predstavi u BiH čija je priprema započela i premijera izvedena u korona krizi. Nastala je prema tekstu mlade i nagrađivane hrvatske autorice Kristine Gavran, a u režiji Jelene Kordić Kuret. Radnja se događa u četveročlanoj obitelji u kojoj je zavladalo ozračje tragikomičnog straha od vanjskog svijeta i budućnosti.

“Uz čestitke obljetnice svim djelatnicima, prijateljima i publici HNK Mostar, s ponosom mogu istaknuti kako na početku ove sezone na repertoaru imamo 13 živućih predstava, od kojih je 7 festivalskih do sada nagrađeno s ukupno 24 nagrade”, kazao je ravnatelj HNK Mostar Ivan Vukoja.

O uspješnom početku sezone svjedoči i nagrada ansamblu predstave “Gnijezdo” na upravo završenom 7. Festivalu glumca BiH u Konjicu za najbolju kolektivnu glumačku igru. Također, na 39. Kazališnim/pozorišnim igrama u Jajcu, održanim početkom rujna ove godine, predstava “Identitluk”, u koprodukciji HNK Mostar, Narodnog pozorišta Mostar i Studija za izvedbene umjetnosti, proglašena je najboljom predstavom od strane publike, a stručni žiri nagradio je ansambl predstave za nabolje glumačko ostvarenje festivala.

U ovoj sezoni, pored produkcije novih predstava, HNK Mostar započet će i projekt Radionice dramskog pisanja čiji će polaznici u suradnji s Dramskim studijom mladih HNK te BONK studijom sudjelovati u produkciji nove kazališne predstave te kratkog i dokumentarnog filma.

Po prvi puta objavljen je i natječaj za najbolji neobjavljeni dramski tekst na hrvatskom jeziku autora do 35 godina starosti. Prvonagrađeni tekst bit će postavljen na scenu HNK Mostar u 2021. godini.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte: