HNK Mostar gostuje na festivalu u Turskoj s predstavom „Ja od jutra nisam stao“

Na 9. međunarodnom kazališnom festivalu „Bursa Balkan Fest“, koji se održava u Bursi od 11. do 24. ožujka, gostuje i Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru s predstavom „Ja od jutra nisam stao“. Izvedba predstave održat će se 16. ožujka 2022. godine u 20 sati. Od ostalih zemalja gostuju predstave iz Hrvatske, Albanije, Srbije, Sjeverne Makedonije, Bugarske, Rumunjske i Turske. Ovo je prvo gostovanje HNK Mostar na ovom međunarodnom festivalu u Turskoj. Cilj je festivala okupiti vodeća kazališta na Balkanu koja doprinose kazališnoj umjetnosti te prezentacija suvremenog kazališta ljudima u regiji.
“Ja od jutra nisam stao”, autorice Une Vizek i u režiji Dražena Krešića, zanimljiv je dramski eksperiment o svijetu u kojem nisu dominantni muškarci nego žene. One drže vodeće pozicije i imaju bolje plaće, lakše se školuju i zapošljavaju. Muškarci ćube kući na porodiljnim, kuhaju, čiste i čuvaju djecu.
U predstavi igraju: Jelena Kordić Kuret, Mario Knezović, Ivo Krešić, Dražen Pavlović i Ivan Skoko. Dramaturg je Dario Bevanda, koreografkinja Ena Kurtalić, skladatelj Marko Jakovljević, oblikovatelj svjetla Martin Šatović, savjetnik za scenografiju Dalibor Nikolić, a rekvizitu je izradio Marko Mrdaković.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte: