HNK Mostar nastavlja s projektom Jazz u Kazalištu

Međunarodni dan jazza, koji se obilježava 30. travnja svake godine, utemeljila je Generalna konferencija UNESCO-a 2011. godine. Dan je to kada se slavi umjetnost jazza naglašavajući njegovu ulogu u poticanju dijaloga, borbi protiv diskriminacije i promicanju ideje ljudskog dostojanstva.

Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru također obilježava ovaj dan off programom „Jazz u Kazalištu“. U suradnji s Američkim kutkom Mostar 2019. godine prvi put organiziran je jazz koncert mladog mostarskog benda Smooth Groove.

Te su godine Smooth Groove, Josip Palameta i njihov gost Orhan Oha Maslo izveli odličan koncert pred mnogobrojnom publikom te oduševili svojom energijom i glazbenim umijećem.

Voditelj off projekata u HNK Mostar Josip Blažević kaže kako je dvorana HNK Mostar idealna za koncerte ovakvog tipa, čime je mladim glazbenim sastavima pružena mogućnost nastupa pred publikom i razvijanja glazbene karijere.

Ove godine, 30. travnja, HNK Mostar, ponovo u suradnji s Američkim kutkom Mostar, organizira koncert jazz kvarteta Birdland. Četvero radnih kolega, prijatelja i ljubitelja jazza neformalno su se okupili i počeli svirati u ljeto 2020. godine. Birdland čine Ivana Zrimšek Šaravanja, vokal i flauta, profesorica flaute i ravnateljica Glazbene škole u Ljubuškom; Josip Bošnjak, klavir i klavijatura, profesor klavira u glazbenim školama u Ljubuškom i Metkoviću; Marko Jakovljević, bass i kontrabass, profesor teorije glazbe u Glazbenoj školi u Ljubuškom i asistent na Studiju glazbenih umjetnosti na FPMOZ u Mostaru i Mario Brkić, bubanj, diplomirani psiholog, zaposlen u struci u OŠ Marka Marulića u Ljubuškom.

HNK Mostar nastavit će s ovakvim i sličnim projektima u budućnosti jer je i ovaj način promocije kulture i umjetnosti dio naše misije. Iskoristio bih ovu prigodu pa pozvao publiku da dođe i podrži nas u našim nastojanjima, s jedne strane, omogućavanja kreativcima predstavljanja njihovoga rada te, s druge strane, povećanja kvalitetnih umjetničkih događanja u Mostaru”, istaknuo je Blažević.

Cijena ulaznice je 10 KM. Učenici, studenti i umirovljenici 5 KM. Studenti, nastavnici i djelatnici Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere odnosno godišnje ulaznice. Rezervacija ulaznica moguća je slanjem poruke preko Facebook Messengera/Instagram Directa ili pozivom na broj 036/446-024 od 9 do 16 sati

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte: