HNK Mostar odlično primljen s predstavom „Ja od jutra nisam stao“ na festivalu u Bursi

Deveti međunarodni Bursa Balkan Fest održava se u Bursi (Turska) od 10. do 24. ožujka 2022. godine. Po prvi put na ovom festivalu gostovalo je i Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru s predstavom „Ja od jutra nisam stao“. Od ostalih zemalja gostovale su predstave iz Hrvatske, Albanije, Srbije, Kosova, Sjeverne Makedonije, Turske, Bugarske i Rumunjske.

Predstava „Ja od jutra nisam stao“ izvedena je na sceni Ahmet Vefik Paşa državnog kazališta u Bursi 16. ožujka u 20 sati. Za Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru ovo je gostovanje od velikog značaja jer su međunarodni festivali odlična prilika da predstave dobiju značaj izvan lokalnih okvira te da publika iz raznih zemalja vidi predstave s repertoara HNK Mostar.

„Predstava ‘Ja od jutra nisam stao’ jako je dobro prošla na festivalu u Bursi. Festival je revijalnog karaktera i mi glumci bili smo opušteni, ali i znatiželjni kako će nas turska publika primiti. Također smo imali priliku pogledati druge predstave koje su bile jako različite od naše, no jednako zanimljive. Što se tiče turističkog dijela, organizatori su se potrudili pokazati nam različite znamenitosti grada – Tophanu, mezar Osman Gazija, povijesni muzej te Karađoz muzej, koji je meni osobno bio najzanimljiviji. Nažalost, vrijeme nas nije poslužilo, ali nam to nije pokvarilo utisak cijelog puta. Svakako bih voljela ponovo se vratiti s nekom novom predstavom“, dojmovi su glumice Jelene Kordić Kuret.

„Odličan utisak nosimo s ovoga gostovanja, od organizacije festivala i srdačne dobrodošlice do doživljaja grada. Nadamo se kako će ovakva gostovanja i međunarodni festivali postati učestaliji i da će predstave HNK Mostar igrati na mnogim europskim i svjetskim pozornicama“, kazao je glasnogovornik ove kazališne kuće Josip Blažević.

 

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte: