HNK Mostar podržava mlade hercegovačke filmske kreativce

Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru producira kratki igrani film radnoga naslova „Škrge“ redatelja Ilije Pujića i direktora fotografije Hrvoja Bazine. U ponedjeljak je pala prva klapa, a snimanje će trajati do subote. Riječ je o filmskom projektu koji je adaptacija pripovijetke Raymonda Carvera „Toliko vode tako blizu kuće“. U filmu igraju članovi ansambla HNK Mostar Ana Franjčević, Ivo Krešić, Nikolina Marić, Ivan Skoko i Miro Barnjak, a u manjoj ulozi pojavljuje se i maloljetni Bartol Barnjak. U produkciji filma sudjeluje i mostarski Bonk studio.

Ilija Pujić
Ilija Pujić

Ilija Pujić je student druge godine režije na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, a Hrvoje Bazina diplomant filmskog, televizijskog i multimedijskog oblikovanja na zagrebačkom veleučilištu VERN. Ovaj projekt je zapravo Pujićev završni rad druge godine studija, a Bazinin diplomski rad.

„HNK Mostar nastoji, koliko god je to moguće u okviru financijskih i tehničkih mogućnosti, biti umjetnička platforma putem koje mladi, talentirani i obrazovani ljudi mogu razvijati svoj kreativni potencijal, biti u doticaju s najvišim standardima umjetničke profesije kojom se bave te se afirmirati kroz takve projekte“, kaže ravnatelj HNK Mostar Ivan Vukoja.

Hrvoje Bazina
Hrvoje Bazina

Ilija Pujić je stipendist HNK Mostar, nekadašnji polaznik njihovog Dramskog studija mladih, a bio je angažiran i u repertoarskim predstavama HNK Mostar. Širokobriježanin Hrvoje Bazina je talentirani redatelj i direktor fotografije koji je prve filmske korake napravio u okviru edukativnih radionica širokobriješkog Mediteran Film Festivala.

„Misija HNK Mostar je, između ostaloga, poticati i razvijati domaće snage kako bi kazališna, filmska i općenito kulturna scena Hrvata u BiH bila što jača i kvalitetnija. Ovaj projekt doprinosi toj misiji i jako je lijepo vidjeti visoku razinu kreativnosti, znanja i entuzijazma koji pršte iz ovih mladih ljudi. Pri tome ne mislim samo na Pujića i Bazinu, već na čitav tim ljudi, njih dvadesetak, koje je ovaj dvojac angažirao na volonterskoj bazi kako bi im pomogli na filmskom setu“, istaknuo je izvršni producent ovog projekta Josip Blažević.

Po produkcijskom planu film bi trebao biti završen početkom sljedećeg mjeseca.

(Foto: Bonk studio)

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte:

Greška: Kontakt obrazac nije pronađen.