IN MEMORIAM: JOŠKO JUVANČIĆ (1936.-2021.)

Jučer je u Dubrovniku u 85. godini preminuo hrvatski kazališni redatelj i pedagog Joško Juvančić. Osim što je bio dugogodišnji ravnatelj Dubrovačkih ljetnih igara te profesor Glume na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti, Juvančić je gotovo cijelo jedno desetljeće proveo kao umjetnički savjetnik u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru, gdje je svojim režijama i izborom repertoara utjecao na profiliranje i stasavanje ove kazališne institucije. U navedenom razdoblju od 2002. pa sve do 2012. Juvančić je režirao tek dvije predstave suvremenih hrvatskih autora: “Probudi se, Kato” Milana Grgića i “Romanca o tri ljubavi” Antuna Šoljana. Međutim, znatno važniji za razvoj i repertoar HNK Mostar bili su redatelji koje je pokojni Joško Juvančić doveo i dao im prigodu režirati u Mostaru. Tu svakako treba izdvojiti predstave “Teštament” i “Kokoš” u režiji Dražena Ferenčine, te “Bljesak Zlatnog zuba” i “Ujak Vanja” u režiji Nine Kleflin.

Djelatnici HNK Mostar uz iskrenu sućut obitelji Joška Juvančića, izražavaju još jednom iznimnu zahvalnost za svu nesebičnost, znanje i posvećenost koje im je godinama ukazivao ovaj velikan hrvatskog kazališta.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte:

Greška: Kontakt obrazac nije pronađen.