IN MEMORIAM: JOŠKO JUVANČIĆ (1936.-2021.)

Jučer je u Dubrovniku u 85. godini preminuo hrvatski kazališni redatelj i pedagog Joško Juvančić. Osim što je bio dugogodišnji ravnatelj Dubrovačkih ljetnih igara te profesor Glume na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti, Juvančić je gotovo cijelo jedno desetljeće proveo kao umjetnički savjetnik u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru, gdje je svojim režijama i izborom repertoara utjecao na profiliranje i stasavanje ove kazališne institucije. U navedenom razdoblju od 2002. pa sve do 2012. Juvančić je režirao tek dvije predstave suvremenih hrvatskih autora: “Probudi se, Kato” Milana Grgića i “Romanca o tri ljubavi” Antuna Šoljana. Međutim, znatno važniji za razvoj i repertoar HNK Mostar bili su redatelji koje je pokojni Joško Juvančić doveo i dao im prigodu režirati u Mostaru. Tu svakako treba izdvojiti predstave “Teštament” i “Kokoš” u režiji Dražena Ferenčine, te “Bljesak Zlatnog zuba” i “Ujak Vanja” u režiji Nine Kleflin.

Djelatnici HNK Mostar uz iskrenu sućut obitelji Joška Juvančića, izražavaju još jednom iznimnu zahvalnost za svu nesebičnost, znanje i posvećenost koje im je godinama ukazivao ovaj velikan hrvatskog kazališta.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne e-Vaučere (kliknite ovdje za više i informacija o e-Vaučerima)
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Rezervirane ulaznice potrebno je preuzeti najkasnije 24 sata prije početka predstave! Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 9 do 17 sati na donji broj telefona ili adresu e-pošte: