In memoriam Mani Gotovac (1939.-2019.)

Mani Gotovac, teatrologinja, književnica i prva žena – intendantica u povijesti hrvatskog kazališta, preminula je jučer, 12. studenog na svoj 80. rođendan u Zagrebu. Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru ovim putem izražava sućut obitelji, ali svima koji su na bilo koji način imali priliku surađivati s Mani Gotovac. Njen odlazak za sve djelatnike u kulturi predstavlja nenadoknadiv gubitak, a ponajviše gubitak za teatar.

Danas se prisjećamo i dolaska Mani Gotovac u Mostar, 2015. godine, kada je u okviru “Tjedna kulture” u HDHS Kosača predstavljala svoje knjige, a razgovor s njome vodio je naš Dragan Komadina, dramaturg. U publici su, osim brojnih Mostaraca, bili i naši glumci – Sanda Krgo Soldo i Velimir Pšeničnik Njirić. Osim predstavljanja knjige, u Mostaru je tada odigrana i predstava “Pričaj mi o Gorkome” u izvedbi HNK Varaždin, a koja je nastala prema njenim proznim djelima. Tehnika HNK Mostar tada je sudjelovala u pripremi mostarske izvedbe “Pričaj mi o Gorkome”.

Nakon trideset i više godina, kako je sama tada otkrila, Mani Gotovac je došla u Mostar i podarila jedinstven događaj kojeg ćemo se uvijek rado i s ponosom sjećati. Magija i energija Mani Gotovac svima nama koji živimo ‘teatarsku stvarnost’ uvijek će biti putokazi u daljnjem radu.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte: