In memoriam Mani Gotovac (1939.-2019.)

Mani Gotovac, teatrologinja, književnica i prva žena – intendantica u povijesti hrvatskog kazališta, preminula je jučer, 12. studenog na svoj 80. rođendan u Zagrebu. Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru ovim putem izražava sućut obitelji, ali svima koji su na bilo koji način imali priliku surađivati s Mani Gotovac. Njen odlazak za sve djelatnike u kulturi predstavlja nenadoknadiv gubitak, a ponajviše gubitak za teatar.

Danas se prisjećamo i dolaska Mani Gotovac u Mostar, 2015. godine, kada je u okviru “Tjedna kulture” u HDHS Kosača predstavljala svoje knjige, a razgovor s njome vodio je naš Dragan Komadina, dramaturg. U publici su, osim brojnih Mostaraca, bili i naši glumci – Sanda Krgo Soldo i Velimir Pšeničnik Njirić. Osim predstavljanja knjige, u Mostaru je tada odigrana i predstava “Pričaj mi o Gorkome” u izvedbi HNK Varaždin, a koja je nastala prema njenim proznim djelima. Tehnika HNK Mostar tada je sudjelovala u pripremi mostarske izvedbe “Pričaj mi o Gorkome”.

Nakon trideset i više godina, kako je sama tada otkrila, Mani Gotovac je došla u Mostar i podarila jedinstven događaj kojeg ćemo se uvijek rado i s ponosom sjećati. Magija i energija Mani Gotovac svima nama koji živimo ‘teatarsku stvarnost’ uvijek će biti putokazi u daljnjem radu.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne e-Vaučere (kliknite ovdje za više i informacija o e-Vaučerima)
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Rezervirane ulaznice potrebno je preuzeti najkasnije 24 sata prije početka predstave! Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 9 do 17 sati na donji broj telefona ili adresu e-pošte: