Ispraćaj i komemoracija za Velimira Pšeničnika Njirića

Ispraćaj jučer preminulog glumačkog velikana Velimira Pšeničnika Njirića bit će u srijedu 7. prosinca 2022. godine u 14 sati ispred Gradske mrtvačnice Bijeli Brijeg. Pokop će biti obavljen na Rimokatoličkom groblju „Raštani“. Obitelj prima sućut od 13.15 sati u mrtvačnici na Bijelom Brijegu.

Komemorativni skup za Velimira Pšeničnika NjirićaVelčija održat će se u četvrtak, 8. prosinca u 18 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru.

„Pozivamo sve prijatelje i publiku Kazališta, sve Velčijeve prijatelje i poznanike, kao i sve građanke i građane grada Mostara da dođu na komemoraciju kako bismo zajedno odali počast mostarskom glumačkom meštru“, naveli su iz Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

Velimir Pšeničnik Njirić, glumac s preko četrdeset godina profesionalnog igranja na pozornici, nakon kratke i teške bolesti preminuo je u Mostaru 5. prosinca 2022. godine. Jedan je od utemeljitelja Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru 1994. godine u kojemu je igrao sve do umirovljenja 2017. godine.

Ovom prigodom prisjetimo se našeg Velčija stihovima iz pjesme „Glumcima“ Tomislava Durbešića, koju je često spominjao i recitirao:

„Mi plaćamo sami sebe našom igrom, živcem, ludilom i strašću!
Prezir svijeta, trenom ukidamo našom scenskom vlašću!“

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte:

Greška: Kontakt obrazac nije pronađen.