Ivan Vukoja o HNK Mostar u „Portretima“ Kazališnih igara u Jajcu

„Kada sam započeo svoj mandat 2013., Hrvatsko narodno kazalište Mostar bilo je u teškoj situaciji. Danas je opet stalo na svoje noge, iako ima malo glumaca. Ali pored malog ansambla od samo sedam glumaca ovo kazalište ima 14 živućih predstava na svom repertoaru, od čega je 10 festivalskih. Od tih 10 festivalskih 7 je nagrađeno s 20 priznanja“, rekao je ravnatelj HNK Mostar Ivan Vukoja u Jajcu gdje je u okviru 38. Pozorišnih/kazališnih igara BiH u sklopu pratećeg programa nazvanog „Portreti“ predstavljen Vukoja.

O tome kako se on kao netko tko nije iz kazališnog svijeta našao na mjestu ravnatelja jedne kazališne kuće, s Vukojom je razgovarao dramaturg Dragan Komadina.

Vukoja je tom prilikom kazao kako su ga oduvijek zanimale filozofija i književnost, ali da je smatrao kako ne treba studirati to što voli, pa je upisao sociologiju. Iz bogate biografije izdvojio je da je bio dobitnik Goranove nagrade za mlade pjesnike 90-ih godina prošloga stoljeća, da je objavio dvije knjige poezije, da je također bio i urednik časopisa za političku kulturu i društvena pitanja STATUS Mostar. A nakon svega se, kako kaže, na nagovor prijatelja, odlučio upustiti i u upravljanje HNK-om Mostar.

Istaknuo je kako HNK Mostar uspješno surađuje i s Narodnim pozorištem Mostar te je, govoreći o Mostaru kao mogućoj Europskoj prijestolnici kulture i ulozi kazališta, Vukoja iznio mišljenje da Mostar zaslužuje tu prestižnu titulu.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte:

Greška: Kontakt obrazac nije pronađen.