Jubilarna tristota izvedba monodrame “Otirač”

Monodrama “Otirač” autora i glumca Ive Krešića imat će jubilarnu tristotu izvedbu u četvrtak, 6. listopada u 20 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru. Ova monodrama premijerno je izvedena kao diplomska predstava nastala pod mentorstvom Tanje Miletić Oručević. “Otirač” je monodrama koja se, u najširem smislu, može označiti kao već inaugurirani i prepoznatljivi žanr tzv. “životne komedije”.

 

Od premijernog izvođenja redovito je izvođena bez pauze do danas. Predstava na humorističan način govori o mladom diplomiranom glumcu koji ima zakoračiti putem umjetnosti nakon što diplomira. Susrećući se na tom putu s raznim pojavama, izvrnutim i pomaknutim vrijednostima, zamjenama teza i nelogičnostima koje cijelu priču dovode do apsurda, glumac se pita postoji li uopće mjesto za njega u svijetu s pomaknutim sustavom vrijednosti ili su glumci, kao i ostali mladi školovani ljudi postali otirač društva. “Otirač” je ujedno i tekst koji, u žaru svake izvedbe, improvizacijom nužno biva osvježen i osuvremenjen, zbog svoje čvrste priljubljenosti za ono što je “ovdje” i što je “sada”, no istovremeno svaki put šalje osnaženu kritiku onome što je bilo i što će (ili što bi moglo) biti.

 

“Ovo je tristota jubilarna izvedba monodrame ‘Otirač’, životne komedije koju sam napisao kad sam bio mlađi. To je predstava koja je i danas aktualna, u koju vjerujem i koja me zabavlja kad je igram, a također zabavlja i publiku, tzv. komedija situacije o čovjeku koji je završio glumu u ovome gradu i pokušava se probiti u svijet koji ga čeka, na jedan humorističan i satiričan način”, kazao je o predstavi autor Ivo Krešić te dodao: “Monodrama je zapravo nešto što je, s jedne strane, istinito, dok je, s druge strane, dramaturški obrađeno, no prije svega je priča iz mog života i smatram da je vrijedi pogledati. Pozivam sve na ovu jubilarnu izvedbu da dođete kako bismo se zajedno smijali”.

 

Cijena ulaznica: redovita 10 KM, studenti, učenici, neuposleni i umirovljenici 5 KM; studenti te nastavnici i djelatnici Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere/ulaznice, odnosno, godišnje karte.

Rezervacija ulaznica: porukom preko Facebook Messengera ili Instagram Directa, odnosno, pozivom na broj 036/446-024 od 9 do 16 sati.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte:

Greška: Kontakt obrazac nije pronađen.