“Kajališni sat” na online repertoaru

“Kajališni sat” na online repertoaru

66
PODIJELI
Foto: Stojan Lasić

Na YouTube kanalu HNK Mostar postavljena je predstava „Kajališni sat“. Riječ je o predstavi iz kazališne sezone 2011./2012. u režiji Želimira Oreškovića, a koja je, zapravo, obnova Kazališnog sata Jasena Boke.

U predstavi se na humorističan način podsjeća kako je to biti glumac u vremenu u kojem živimo. Iako je to predstava s repertoara 2011./2012. malo što se promijenilo pa je ona svakako i danas aktualna.

„Kazališni sat“ Jasena Boke je veseli didaktički komad o tome kako nastaje kazališna predstava, dok „Kajališni sat“ s podnaslovom „Biti ili ne biti“, progovara i o svojevrsnom kajanju što je njihov životni poziv gluma, u vremenu kada su oni koji rade ovaj posao u nezavidnoj poziciji, odnosno u poziciji svih onih koji rade, a ne znaju kada će biti plaćeni za taj posao.

Za ulogu u ovoj predstavi, Sanda Krgo Soldo je na 10. međunarodnom festivalu komedije „Mostarska liska“ 2012. dobila nagradu „Mala liska“, a osim nje u predstavi igraju Jelena Kordić Kuret, Robert Pehar, Dragan Šuvak i Velimir Pšeničnik Njirić.

NEMA KOMENTARA