Kultno djelo Duška Radovića uskoro na sceni HNK Mostar

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru počeli su s radom na novoj predstavi. Riječ je o predstavi „Ženski razgovori“, koja se temelji na istoimenoj, sada već antologijskoj, knjizi beogradskog književnika i novinara Duška Radovića objavljenoj početkom 70-ih godina. Iako je prošlo gotovo pola stoljeća, „Ženski razgovori“ neprolazna je priča, uglavnom iz ženskog kuta, o ljubavi, sreći, zajedničkom življenju i svim mogućim nesporazumima u muško-ženskim odnosima, a koja je ostala jednako svježa, aktualna i duhovita. Radović je promatrajući muški svijet iz ženske perspektive našao uspješan balans između smijeha i gorčine, što četveročlanom glumačkom ansamblu (Nikolina Marić, Ana Franjčević, Mirela Mijačank Kordić i Miro Barnjak) i redateljici Biljani Čakić omogućava obećavajuće polazište koje će mostarskim ljubiteljima dramske umjetnosti ponuditi tako potreban dašak scenske vedrine.

Redateljica i scenaristica Biljana Čakić diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a završila je i studij na Europskom filmskom koledžu u Danskoj. Za svoje filmove dobila je niz prestižnih nagrada i priznanja, poput hrvatske državne nagrade Vladimir Nazor za doprinos na području kulture i posebno priznanje publike za najbolji film 2001. godine. Iste je godine njen film „Dečko kojem se žurilo“ predstavljao Hrvatsku u natjecanju za Oscara. U vinkovačkom Gradskom kazalištu Joza Ivakić prošle je godine postavila predstavu „Što žena umije“.

Premijera predstave planirana je u ožujku.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte:

Greška: Kontakt obrazac nije pronađen.