PODIJELI

Predstava „O ljubavi“ postavljena je na YouTube stranicu HNK Mostar (https://youtu.be/0ObSK_YAOLY). Riječ je o dramskom komadu koji su napisali, i u njemu igraju, Nikolina Ljuboja i Ivan Skoko. Kada dvoje glumaca ispišu tekst koji će sami izvesti onda je to obično jamac za jednu kazališnu poslasticu pred kojom je bogat i dug scenski život.

U ovom slučaju riječ je o nizu efektnih i duhovitih opservacija i komentara o fenomenu ljubavi kroz sve njezine mijene. Utjelovljujući par koji prolazi kroz promjenljivu ćud ljubavi dvoje glumaca ispisuju razigranu teatarsku odu kako bi pokazali svu raskoš svoga nedvojbenog glumačkog dara. Naime, putujući kroz četiri kazališna žanra, oni traže odgovor na pitanja: Što je ljubav?; Kako nastaje?; Kako se manifestira?; Može li potrajati ili će neminovno, pod teretom vremena i navika, izblijedjeti?

U sinergiji iznimnog glumačkog potencijala, žanrovske i stilske raznovrsnosti, tekst obećava predstavu u kojoj će uživati sve generacije, napajajući se novim scenskim uobličavanjima s nepresušnog vrela Ljubavi. Režiju potpisuje Ferid Karajica.

NEMA KOMENTARA