„Logorilijada“ peta predstava u Takmičarskom programu 18. festivala bh. drame u Zenici

Petog dana 18. festivala bh. drame i autorskog teatra Zenica 2019. u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica odigrana je predstava „Logorilijada“ prema tekstu Dragana Komadine, u režiji Ivana Lea Lema i u koprodukciji Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, Kazališta Marina Držića iz Dubrovnika i Matice hrvatske Mostar. „Logorilijada“ je nastala prema memoarskoj prozi Ilije Jakovljevića „Konclogor na Savi“ i zbirci pjesama „Lirika nevremena“ te motivima zbirke novela „Grobnica za Borisa Davidoviča“ Danila Kiša.

„Logorilijada“ je predstava o pjesniku kojeg je povijesni kovitlac podignuo u strašnu oluju, odnosno dramatursku centrifugu s epicentrom u njegovoj glavi. U narativnom smislu sve počiva na dva sloja, komunističkom zatvoru iz 1948. godine u kojemu Jakovljević svjedoči o zbivanjima u ustaškom logoru iz 1942. godine. I dok je krimen zbog koga je završio u Staroj Gradiški jasno ocrtan, jer je utemeljen na Jakovljevićevim dnevničkim zapisima, onaj u komunističkom zatvoru se tek naslućuje. U predstavi igraju: Robert Pehar, Branimir Vidić Flika, Ivo Krešić, Miro Barnjak, Ivan Skoko, Boris Matić, Bojan Beribaka i Mario Bošnjak.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne e-Vaučere (kliknite ovdje za više i informacija o e-Vaučerima)
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Rezervirane ulaznice potrebno je preuzeti najkasnije 24 sata prije početka predstave! Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 9 do 17 sati na donji broj telefona ili adresu e-pošte: