„Logorilijada“ peta predstava u Takmičarskom programu 18. festivala bh. drame u Zenici

Petog dana 18. festivala bh. drame i autorskog teatra Zenica 2019. u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica odigrana je predstava „Logorilijada“ prema tekstu Dragana Komadine, u režiji Ivana Lea Lema i u koprodukciji Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, Kazališta Marina Držića iz Dubrovnika i Matice hrvatske Mostar. „Logorilijada“ je nastala prema memoarskoj prozi Ilije Jakovljevića „Konclogor na Savi“ i zbirci pjesama „Lirika nevremena“ te motivima zbirke novela „Grobnica za Borisa Davidoviča“ Danila Kiša.

„Logorilijada“ je predstava o pjesniku kojeg je povijesni kovitlac podignuo u strašnu oluju, odnosno dramatursku centrifugu s epicentrom u njegovoj glavi. U narativnom smislu sve počiva na dva sloja, komunističkom zatvoru iz 1948. godine u kojemu Jakovljević svjedoči o zbivanjima u ustaškom logoru iz 1942. godine. I dok je krimen zbog koga je završio u Staroj Gradiški jasno ocrtan, jer je utemeljen na Jakovljevićevim dnevničkim zapisima, onaj u komunističkom zatvoru se tek naslućuje. U predstavi igraju: Robert Pehar, Branimir Vidić Flika, Ivo Krešić, Miro Barnjak, Ivan Skoko, Boris Matić, Bojan Beribaka i Mario Bošnjak.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte:

Greška: Kontakt obrazac nije pronađen.