Male liske Sandi Krgo Soldo, Ivanu Skoki i Ivi Krešiću

Bljesak.info / 23. 5. 2023.

Četvrtu večer Međunarodnog festivala komedije “Mostarska liska” nastupio je ansambl Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru s predstavom “Zid” autorice Ružice Aščić, u režiji Christiana Jean-Michela Jalžečića.

“Drago nam je da je predstava započela svoj festivalski život. Naime, ovo je prvo igranje predstave ‘Zid’ na festivalu, ali u vrlo skoro vrijeme igramo na još dva festivala u BiH, točnije u Zenici i Jajcu te samu tu činjenicu smatramo velikim uspjehom. Posebno nas veseli što se taj prvi festivalski nastup, faktički prvo gostovanje izvan naše scene, dogodio ovdje u Narodnom pozorištu u Mostaru, u našem gradu i našoj prijateljskoj kući s kojom imamo jako dobru i dugogodišnju saradnju. Nadam se kako će ova dobra atmosfera koja je vladala večeras pratiti našu predstavu u njenom dugom festivalskom životu”, istaknuo je ravnatelj Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru Ivan Vukoja.

Malu lisku, nagradu za najbolju glumicu večeri, osvojila je Sanda Krgo Soldo koja je izrazila veliko zadovoljstvo kontinuiranim održavanjem festivala.

“Festival ‘Mostarska liska’ je duša ovoga grada. Zaista je predobro, prekrasno i svima nama značajno što ovaj festival postoji u našem gradu. Hercegovački/mostarski liskaluk koji je prepoznatljiv upravo je ušao kao duša ovog predivnog festivala koji obožavaju svi iz BiH i regije”, naglasila je Krgo Soldo te se osvrnula na godine iza sebe i šta za nju predstavlja scena Narodnog pozorišta Mostar. “Uvijek se pojavi osjećaj nostalgije kada igram u ovoj dvorani, ovom teatru, jer sam tu provela tolike godine, toliko se naigrala prekrasnih predstava i uvijek mi se vrati film. Moj sin se igrao u ovom teatru, odrastao je igrajući se po ovim hodnicima, tako da mi se najljepše uspomene vraćaju s ovom pozornicom koja je predivna i jedna od najljepših teatarskih scena. Voljela bih da opstanemo, svi mi, kultura u ovom gradu, teatar jedan, drugi, da se spojimo, da radimo zajedno. Moramo praviti zajedničke predstave, kako bismo gradu Mostaru vratili tu dušu kazališta, te ljepote, jer imamo zaista dobrih glumaca i potencijala”, zaključila je Krgo Soldo.

Stručni žiri večerašnju je Malu lisku, nagradu za najboljeg glumca večeri, dodijelio dvojici glumaca, Ivanu Skoki i Ivi Krešiću.

“Jako je lijep osjećaj je dobiti nagradu Mala liska. Meni je ta nagrada uvijek bila draga, ne znam zašto niti iz kojeg razloga ali uvijek sam želio Malu lisku i sada je imam. Drago mi je da sam je dobio zajedno s kolegom Ivom Krešićem, jer smo mi predstavu zajedno radili, odnosno ove naše likove iz improvizacija. Super nam je bilo raditi tako da mislim da je ovo potvrda za naš trud i rad”, navodi Skoko.

“Festival ‘Mostarska liska’ pratio sam još dok sam bio klinac. Bilo mi je super dolaziti uvijek ovdje i zaista sam uvijek nekako očekivao da ću i ja nekad u životu dobiti tu nagradu, to je moj grad, moj Mostar, moj festival. Zaista je prelijep osjećaj kada vidiš da te publika nosi. Mala liska je vrijedna, jer se dobiva u tom trenutku, taj teatarski trenutak kada se desi, tada je dobiješ i iz te energije je nastalo i zaista sam presretan”, rekao je Krešić.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte:

Greška: Kontakt obrazac nije pronađen.