Mara pjeva bh. pjesnike u HNK Mostar

Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru nastavlja s „OFF“ programima ugošćujući u subotu, 18. siječnja, mostarskog kantautora Sanela Marića Maru koji će, uz Darija Lukića na klavijaturama, u akustičnoj verziji pjevati bh. pjesnike.

Kazališni prostor odlično je mjesto za koncerte koji odišu intimnim ozračjem, u kojima se u potpunoj tišini glazba predaje publici, ali i publika glazbi. Sam Mara kaže kako je sviranje u ovakvim prostorima za njega oduvijek nadahnuće te da glazbu koju sviraju on i njegovi suradnici treba slušati u tišini i pod reflektorima.

Ovaj koncert originalan je spoj poezije pjesničkih velikana i melankoličnog pop-rocka i minimalistička je verzija autorovog dosadašnjeg opusa. Sanel Marić je sa ekipom na svoj način oživio i uglazbio stare i gotovo zaboravljene pjesnike koje će ovom prigodom predstaviti mostarskoj publici. Tu su tekstovi velikana poput Maka Dizdara, Alekse Šantića, Safveta Bega Bašagića, Antuna Branka Šimića, ali i novog vala mladih pjesnika poput Marka Tomaša, Mehmeda Begića, Gorana Karanovića i Nedima Ćišića. Nezaobilazni dio repertoara je i njegov posljednji singl „Pismo nikome“ koji je urađen po istoimenom tekstu Ive Andrića iz davne 1940. godine.

„Vjerujemo u ovo što radimo jer je nešto posebno, originalno i lijepo. Prošle godine imali smo sličan koncert u Pozorištu lutaka Mostar i bilo je odlično. Sada ćemo Dario i ja u Hrvatskom narodnom kazalištu, uz savršen zvuk i svjetlo, napraviti divnu atmosferu za pamćenje, svirajući najljepše pjesme s našeg repertoara. Dođite da vam bude lijepo“, poručio je Mara mostarskoj publici.

Sanel Marić objavio je četiri albuma: „Kroz“, „Funkcija života u e – molu“, „Vasduh“ i „Kovilje“.

Cijena ulaznice je 10 KM, a mogu se rezervirati na broj 063 019 019 ili porukom na Facebook stranici Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne e-Vaučere (kliknite ovdje za više i informacija o e-Vaučerima)
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Rezervirane ulaznice potrebno je preuzeti najkasnije 24 sata prije početka predstave! Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 9 do 17 sati na donji broj telefona ili adresu e-pošte: