Mara pjeva bh. pjesnike u HNK Mostar

Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru nastavlja s „OFF“ programima ugošćujući u subotu, 18. siječnja, mostarskog kantautora Sanela Marića Maru koji će, uz Darija Lukića na klavijaturama, u akustičnoj verziji pjevati bh. pjesnike.

Kazališni prostor odlično je mjesto za koncerte koji odišu intimnim ozračjem, u kojima se u potpunoj tišini glazba predaje publici, ali i publika glazbi. Sam Mara kaže kako je sviranje u ovakvim prostorima za njega oduvijek nadahnuće te da glazbu koju sviraju on i njegovi suradnici treba slušati u tišini i pod reflektorima.

Ovaj koncert originalan je spoj poezije pjesničkih velikana i melankoličnog pop-rocka i minimalistička je verzija autorovog dosadašnjeg opusa. Sanel Marić je sa ekipom na svoj način oživio i uglazbio stare i gotovo zaboravljene pjesnike koje će ovom prigodom predstaviti mostarskoj publici. Tu su tekstovi velikana poput Maka Dizdara, Alekse Šantića, Safveta Bega Bašagića, Antuna Branka Šimića, ali i novog vala mladih pjesnika poput Marka Tomaša, Mehmeda Begića, Gorana Karanovića i Nedima Ćišića. Nezaobilazni dio repertoara je i njegov posljednji singl „Pismo nikome“ koji je urađen po istoimenom tekstu Ive Andrića iz davne 1940. godine.

„Vjerujemo u ovo što radimo jer je nešto posebno, originalno i lijepo. Prošle godine imali smo sličan koncert u Pozorištu lutaka Mostar i bilo je odlično. Sada ćemo Dario i ja u Hrvatskom narodnom kazalištu, uz savršen zvuk i svjetlo, napraviti divnu atmosferu za pamćenje, svirajući najljepše pjesme s našeg repertoara. Dođite da vam bude lijepo“, poručio je Mara mostarskoj publici.

Sanel Marić objavio je četiri albuma: „Kroz“, „Funkcija života u e – molu“, „Vasduh“ i „Kovilje“.

Cijena ulaznice je 10 KM, a mogu se rezervirati na broj 063 019 019 ili porukom na Facebook stranici Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte: