Mediteranska mini-turneja predstave “Noć s Aleksom”

Predstava “Noć s Aleksom” u ovom će tjednu gostovati na dva značajna regionalna festivala. Na Festivalu hrvatske drame 33. Marulićevim danima, koji se održava u Splitu od 21. do 28. travnja, predstava će igrati u srijedu, 26. travnja u natjecateljskom programu. Ukupno su bile prijavljene 42 predstave, a u snažnoj festivalskoj konkurenciji bit će prikazano 11 dramskih predstava nastalih po hrvatskim dramskim tekstovima, u produkciji kazališta iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije. Izbornica festivala Kim Cuculić u obrazloženju je napisala o predstavi:

“Neka vrsta glazbene dramaturgije prisutna je i u predstavi ‘Noć s Aleksom’ Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, koju je prema dramskom tekstu suvremenog pisca Marka Tomaša režirao Ivica Buljan. Inspiracija je regionalno poznati pjesnik, Aleksa Šantić, Mostarac, a za ovu je predstavu Mitja Vrhovnik Smrekar komponirao pet novih skladbi na Šantićeve stihove. Umirući Šantić susreće se na samrtničkoj postelji sa suvremenicima i bližnjima koji su presudno utjecali na njegov život, a među njima je i Miroslav Krleža. Na 33. Marulićeve dane nije prijavljena nijedna predstava prema nekom Krležinom tekstu, ali ga zato ima u ‘Noći s Aleksom’“.

Nakon Splita predstava putuje u Herceg Novi gdje će nastupiti u sklopu popularnog, crnogorskog HAPS festivala (Hercegnovske aprilske svečanosti). “Noć s Aleksom“ na programu je u petak, 28. travnja u Dvorani Park. Tema je festivala “Kazalište i glazba“. Organizatori su Hercegnovsko pozorište i Herceg fest. Selekciju predstava, kao i prateći program, potpisuje producentica Milina Kovačević. Programi će se održavati u gledalištu Dvorane Park, ali i u kafićima i hercegnovskim vrtićima.

“Kazalište i glazba tema je koju ćemo početi istraživati zajedno s publikom. Mislim da je ovo prikladna tema, ne samo za primorski grad i festival kakav je HAPS, nego vrlo potentna tema koja pruža neizmjerne mogućnosti istraživanja. Nisu na programu samo glazbene predstave i komadi glazbeno-scenske forme, nego i dramske predstave koje imaju markantnu, upečatljivu glazbu“, kazala je Kovačević.

Ovo su prva gostovanja za predstavu “Noć s Aleksom“ nakon premijere 27. listopada 2022. godine, a već u svibnju predstava sudjeluje na najvećem i najznačajnijem regionalnom kazališnom festivalu Sterijino pozorje u Novom Sadu. Također će gostovati u Beogradskom dramskom pozorištu.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte: