Međunarodni dan jazz-a u Mostaru uz Smooth Groove Band

Povodom Međunarodnog dana jazz-a HNK Mostar u partnerstvu s Američkim kutkom Mostar organizira jazz koncert mladog mostarskog benda Smooth Groove. Koncert će se održati u utorak, 30. 4. 2019., u 20 sati u HNK Mostar.

Smooth Groove kao ideja postoji otprilike tri godine, a kao bend dvije godine i par mjeseci. Nastao je u Mostar rock školi kada je pokrenut akademski odjel s ciljem upoznavanja polaznika s jazz glazbom. Čini ga šest članova koje je spojila ljubav prema jazz glazbi: Josip Palameta (vokal), Ante Šunjić (klarinet i saksofon), Marko Palameta (klavir), Nedim Kurtović (el. gitara), Josip Zovko (bass ) i Toni Lesko (bubnjevi).

„Koliko znam, u gradu ne postoji bend koji aktivno nastupa s jazz repertoarom. Nisam baš sretan što je situacija takva, ali mi je vrlo drago da upravo mi imamo priliku održavati jazz koncerte naše generacije, praviti vlastite prve korake u našem gradu te predstaviti publici određene standarde jazza“, kaže frontmen benda Josip Palameta.

Ako govorimo o Hercegovini, jazz je apsolutno nezastupljen. Mladi glazbenik Josip smatra kako je pozitivna strana toga mogućnost istraživanja.

U Smooth Groove-u imaju za cilj još mnogo učiti, vježbati i nastupati prije nego se odvaže na autorski rad. Koncert „Jazz u Kazalištu“ je njihov drugi samostalni koncert.

„Jako smo sretni što imamo priliku održati koncert upravo na taj datum. Prije svega, lijepo je znati da će se na bezbroj lokacija u svijetu u isto vrijeme održavati koncerti na kojima će nastupati masa svjetskih glazbenika, a svirati jazz u kazalištu u našem Mostaru je jako velika čast. Publika će imati priliku čuti naše obrade jazz standarda. Svirat ćemo neka jako poznata i neka manje poznata, ali predivna djela velikih kompozitora, muzičara i vokala 20. stoljeća.“

Organizatori su udružili snage kako bi podržali mladi bend i ljubiteljima jazza omogućili jedno lijepo glazbeno iskustvo uz želju se ovaj glazbeni pravac počne širiti našim prostorima.

(AbrašMEDIA)

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne e-Vaučere (kliknite ovdje za više i informacija o e-Vaučerima)
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Rezervirane ulaznice potrebno je preuzeti najkasnije 24 sata prije početka predstave! Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 9 do 17 sati na donji broj telefona ili adresu e-pošte: