Međunarodni dan jazz-a u Mostaru uz Smooth Groove Band

Povodom Međunarodnog dana jazz-a HNK Mostar u partnerstvu s Američkim kutkom Mostar organizira jazz koncert mladog mostarskog benda Smooth Groove. Koncert će se održati u utorak, 30. 4. 2019., u 20 sati u HNK Mostar.

Smooth Groove kao ideja postoji otprilike tri godine, a kao bend dvije godine i par mjeseci. Nastao je u Mostar rock školi kada je pokrenut akademski odjel s ciljem upoznavanja polaznika s jazz glazbom. Čini ga šest članova koje je spojila ljubav prema jazz glazbi: Josip Palameta (vokal), Ante Šunjić (klarinet i saksofon), Marko Palameta (klavir), Nedim Kurtović (el. gitara), Josip Zovko (bass ) i Toni Lesko (bubnjevi).

„Koliko znam, u gradu ne postoji bend koji aktivno nastupa s jazz repertoarom. Nisam baš sretan što je situacija takva, ali mi je vrlo drago da upravo mi imamo priliku održavati jazz koncerte naše generacije, praviti vlastite prve korake u našem gradu te predstaviti publici određene standarde jazza“, kaže frontmen benda Josip Palameta.

Ako govorimo o Hercegovini, jazz je apsolutno nezastupljen. Mladi glazbenik Josip smatra kako je pozitivna strana toga mogućnost istraživanja.

U Smooth Groove-u imaju za cilj još mnogo učiti, vježbati i nastupati prije nego se odvaže na autorski rad. Koncert „Jazz u Kazalištu“ je njihov drugi samostalni koncert.

„Jako smo sretni što imamo priliku održati koncert upravo na taj datum. Prije svega, lijepo je znati da će se na bezbroj lokacija u svijetu u isto vrijeme održavati koncerti na kojima će nastupati masa svjetskih glazbenika, a svirati jazz u kazalištu u našem Mostaru je jako velika čast. Publika će imati priliku čuti naše obrade jazz standarda. Svirat ćemo neka jako poznata i neka manje poznata, ali predivna djela velikih kompozitora, muzičara i vokala 20. stoljeća.“

Organizatori su udružili snage kako bi podržali mladi bend i ljubiteljima jazza omogućili jedno lijepo glazbeno iskustvo uz želju se ovaj glazbeni pravac počne širiti našim prostorima.

(AbrašMEDIA)

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte:

Greška: Kontakt obrazac nije pronađen.