Ministrica kulture RH posjetila HNK Mostar

Ministrica kulture Republike Hrvatske Nina Obuljen Koržinek i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas sa suradnicima, u okviru svojeg posjeta Hercegovini, posjetili su i Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru. Izaslanstvo je obišlo Kazalište, a razgovaralo se o brojnim projektima koje kazalište u ovom trenutku radi. Izraženo je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i potporom koju Republika Hrvatska pruža ovoj jedinoj kazališnoj kući na hrvatskom jeziku u BiH, a jedna od uspješnih realizacija uz potporu Ministarstva kulture RH i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske je projekt „HNK za studente, studenti za HNK“ preko kojega već treću godinu studenti Sveučilišta u Mostaru mogu uz pomoć vaučera besplatno gledati repertoarske predstave HNK Mostar.

Ravnatelj HNK Mostar Ivan Vukoja ministricu je upoznao s repertoarom ove teatarske kuće te brojnim gostovanjima u zemlji i inozemstvu, kao i nagradama koje osvaja ovaj mali, ali izuzetno kvalitetan teatarski ansambl. „Veliko mi je zadovoljstvo prvi put ugostiti ministricu u našoj kazališnoj kući. Mi smo mali ansambl, ali se ponosimo brojem premijera tijekom teatarske sezone koji je u rangu velikih kazališnih kuća te jako uspješnim i nagrađivanim predstavama. Zaista se možemo pohvaliti timskim duhom te velikim entuzijazmom za stalnim napredovanjem“, kazao je ravnatelj Vukoja.

Ministrica Obuljen Koržinek izuzetno je zadovoljna posjetom te je pozorno pratila prezentaciju i ideje oko nastavka izgradnje objekta HNK.

„Drago mi je da smo danas posjetili HNK Mostar i upoznali se s iznimnim rezultatima koje ovo kazalište postiže u BiH, ali i na svojim međunarodnim gostovanjima, festivalima na kojima dobiva brojne nagrade. Ovo je jedno posebno aktivno i dinamično kazalište koje surađuje s mnogim teatarskim kućema unutar BiH, ali i s onima u Hrvatskoj. Naravno, obišli smo cijeli objekt jer zajednički tražimo rješenje kako nastaviti s projektom u okviru današnjih potreba i mogućnosti te omogućiti da se na ovom mjestu ostvari ono što i jeste želja, da to bude pravi kulturni centar hrvatskog naroda sa svim  sadržajima, ali i suradnjom sa svim institucijama koje u ovom gradu djeluju“, kazala je ministrica Obuljen Koržinek.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne e-Vaučere (kliknite ovdje za više i informacija o e-Vaučerima)
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Rezervirane ulaznice potrebno je preuzeti najkasnije 24 sata prije početka predstave! Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 9 do 17 sati na donji broj telefona ili adresu e-pošte: