Ministrica kulture RH posjetila HNK Mostar

Ministrica kulture Republike Hrvatske Nina Obuljen Koržinek i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas sa suradnicima, u okviru svojeg posjeta Hercegovini, posjetili su i Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru. Izaslanstvo je obišlo Kazalište, a razgovaralo se o brojnim projektima koje kazalište u ovom trenutku radi. Izraženo je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i potporom koju Republika Hrvatska pruža ovoj jedinoj kazališnoj kući na hrvatskom jeziku u BiH, a jedna od uspješnih realizacija uz potporu Ministarstva kulture RH i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske je projekt „HNK za studente, studenti za HNK“ preko kojega već treću godinu studenti Sveučilišta u Mostaru mogu uz pomoć vaučera besplatno gledati repertoarske predstave HNK Mostar.

Ravnatelj HNK Mostar Ivan Vukoja ministricu je upoznao s repertoarom ove teatarske kuće te brojnim gostovanjima u zemlji i inozemstvu, kao i nagradama koje osvaja ovaj mali, ali izuzetno kvalitetan teatarski ansambl. „Veliko mi je zadovoljstvo prvi put ugostiti ministricu u našoj kazališnoj kući. Mi smo mali ansambl, ali se ponosimo brojem premijera tijekom teatarske sezone koji je u rangu velikih kazališnih kuća te jako uspješnim i nagrađivanim predstavama. Zaista se možemo pohvaliti timskim duhom te velikim entuzijazmom za stalnim napredovanjem“, kazao je ravnatelj Vukoja.

Ministrica Obuljen Koržinek izuzetno je zadovoljna posjetom te je pozorno pratila prezentaciju i ideje oko nastavka izgradnje objekta HNK.

„Drago mi je da smo danas posjetili HNK Mostar i upoznali se s iznimnim rezultatima koje ovo kazalište postiže u BiH, ali i na svojim međunarodnim gostovanjima, festivalima na kojima dobiva brojne nagrade. Ovo je jedno posebno aktivno i dinamično kazalište koje surađuje s mnogim teatarskim kućema unutar BiH, ali i s onima u Hrvatskoj. Naravno, obišli smo cijeli objekt jer zajednički tražimo rješenje kako nastaviti s projektom u okviru današnjih potreba i mogućnosti te omogućiti da se na ovom mjestu ostvari ono što i jeste želja, da to bude pravi kulturni centar hrvatskog naroda sa svim  sadržajima, ali i suradnjom sa svim institucijama koje u ovom gradu djeluju“, kazala je ministrica Obuljen Koržinek.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte:

Greška: Kontakt obrazac nije pronađen.