Mlade glumice jedva čekaju stati pred mostarsku publiku jer je predstava majstorski urađena

Kanonska i poznata priča upotpunjena bogatim, magičnim i dinamičnim kazališnim jezikom, uskoro će biti ispričana na daskama Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru u okviru premijere predstave „Isus, Sin Čovječji“, koja je planirana u utorak, 11. svibnja 2021. godine.

Otkrila je to mlada glumica Iva Šimić iz Splita koja prvi put igra u HNK Mostar. Za svoje iskustvo suradnje s ovom kazališnom kućom ima samo riječi hvale, a kaže kako tomu doprinosi i prelijepi Grad na Neretvi koji ima priliku upoznati za vrijeme sunčanih, proljetnih dana.

„Od trenutka kada sam kročila kazalištem, kolegice i kolege istinski su se potrudili da se osjećam dobrodošlom, ravnopravnom, prihvaćenom te nimalo usamljenom u slobodno vrijeme. To, dakako, uvelike doprinosi pozitivnoj i kreativnoj radnoj atmosferi kojoj se veselim iz dana u dan“, opisuje Šimić.

IVA ŠIMIĆ: U NOVOJ PREDSTAVI SVI ĆE PRONAĆI NEŠTO ZA „SVOJ GUŠT“

Svi zaposlenici i zaposlenice ovog kazališta – od uredskog osoblja, preko ansambla, do tehničkog osoblja, zaista vole svoj posao, navodi ova mlada glumica, te uživaju u zajedničkom radu i potencijalu.

„Jako mi je inspirativno raditi u ovakvom timu. Autorski tim predstave od početka procesa vrlo je spreman i ima jasnu viziju, stoga nam je i sam proces rada konstruktivan i efikasan. Naravno, pod kupolom odlične radne atmosfere“, dodaje.

U novoj predstavi „Isus, Sin Čovječji, svaki će ljubitelj umjetnosti, prema riječima Ive Šimić, moći pronaći „nešto za svoj gušt“, počevši od sjajno stilizirane Džubranove pisane riječi, do likovnog, glazbenog ili plesnog stvaralaštva na kojima vrlo predano i majstorski rade svi djelatnici HNK Mostar.

„Nadam se da će inspirativni, plemeniti i svevremenski motivi ideala dobrote, empatije i dosljednosti ostaviti lijep utisak na mostarsku publiku“, poručila je Šimić.

ANJA KRALJEVIĆ: TEATAR TRPI ZBOG KORONA KRIZE, ALI PREŽIVJET ĆE I OVO!

Pod redateljskom palicom Roberta Pehara u novoj predstavi glumi cijeli ansambl HNK Mostar, uključujući nekoliko gostujućih glumaca. Osim Splićanke Ive Šimić, na sceni će svoje vještine pokazati i mlada glumica Anja Kraljević. Njezina prva suradnja s ovom kazališnom kućom bila je na predstavi „Spremni“, a kaže kako jedva čeka priliku ponovno s kolegama iz HNK Mostar stati pred mostarsku publiku. Taj trenutak usporava otežana epidemiološka situacija, ali Kraljević je uvjerena kao u cijeloj toj situaciji ima i pozitivnih lekcija.

„Kultura trpi veliku štetu i teatar je pogođen maksimalno, ali preživjet će i ovo! Divno je što su mnoge predstave emitirane i što smo mogli pogledati sve što do sada nismo, ali naša potreba za živim kontaktom i komunikacijom je mnogo veća. Trenutna situacija u kojoj se nalazimo natjerala je sve ljude da razmišljaju o smislu i time počinju više cijeniti plemenitost umjetnosti“, navela je Kraljević.

ANA LJUBIĆ: TOLIKO JE DOBRO U KAZALIŠTU DA PONEKAD NE ŽELIM KUĆI

Veliko uzbuđenje zbog nove predstave pokazala je i mlada Mostarka Ana Ljubić, koja već drugi put profesionalno surađuje s ovom kućom.
„Savršeno mi je raditi s čitavim ansamblom i dobila sam priliku svjedočiti komentarima nekih gostujućih glumaca, koji često dođu iz drugih država ili drugih kazališnih kuća, koliko su oduševljeni ugodnom atmosferom. Svi djeluju kao jedno, nitko se ne gleda preko oka, atmosfera je opuštena i razvijaju se brojna prijateljstva, što puno olakšava i rad na sceni. Toliko je dobro, da ponekad ne želim ići kući“, opisuje ova Mostarka.

Ana Ljubić je polaznica i Dramskog studija mladih HNK Mostar i kaže kako joj je upravo taj projekt otvorio vrata za sve suradnje i profesionalne angažmane.
To je jedna od najboljih stvari koje HNK Mostar nudi mladim ljudima, uz besplatne ulaznice svim studentima Sveučilišta u Mostaru. Mnogo su otvoreni za talentirane mlade ljude u usponu i ovim putem bih pozvala sve one koji imaju neke afinitete, talent, želju ili potrebu za kazalištem da odu na audiciju za Dramski studio, kada bude organizirana, jer to je stvarno neopisivo iskustvo“, dodaje Ljubić.

Kazalište je, prema njezinim riječima, jedna velika istina, jer iako oni glume, sve što iznesu na scenu su pitanja vezana za društvenu realnost i probleme običnog malog čovjeka.
„Posebno mi je bliska ova nova predstava s obzirom da se radi o liku i djelu Isusa Krista, jer smo je radili u korizmeno vrijeme. Tekst je u isto vrijeme i poetičan i realističan i bila bi velika šteta da se takav jedan tekst ne stavi na scenu“, dodala je.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte:

Greška: Kontakt obrazac nije pronađen.