Najava: Književna večer s Grozdanom Cvitan

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru u srijedu, 7. lipnja u 19 sati održat će se Književna večer s Grozdanom Cvitan. Osim autorice, sudjelovat će ravnatelj HNK u Šibeniku Jakov Bilić, dramski prvak HNK Mostar Robert Pehar i ravnatelj HNK Mostar Ivan Vukoja. Moderirat će Anita Milićević, a glazbena je pratnja Vladimir Mićković.

Grozdana Cvitan hrvatska je pjesnikinja, esejistica, kritičarka i novinarka. Radni vijek provela je kao novinarka i urednica u nakladništvu. Rođena je u Zatonu. U Šibeniku je završila gimnaziju. Diplomirala je filozofiju i kroatistiku na Filozofskom fakultetu, polazila postdiplomski iz hrvatske književnosti. Novinarstvom se bavila ponajprije na radiju, a zatim u novinama.

Autorica je priloga u raznim zbornicima, časopisima, novinama, na Trećem programu HR (Hrvatskog radija) itd. Suradnica je projekata Repertoar hrvatskih kazališta I-III, Kulturna politika Republike Hrvatske − Nacionalni izvještaj (nakladništvo i književnost) Vijeća Europe i Ministarstva kulture RH voditelja Vjerana Katunarića (Zagreb, 1998.), u nekoliko je mandata izbornica za književnost i voditeljica Nore na Međunarodnom festivalu djeteta u Šibeniku. Autorica je i suautorica nekoliko radio-drama i urednica brojnih knjiga. Bila je članica prvih redakcija Vijenca i Zareza, kolumnistica, autorica rubrike o svecima u sarajevskom listu Svjetlo riječi. Članica je Društva hrvatskih književnika.

S Danijelom Srdarevim (ko)autorica je i urednica monografije Godišnje doba radosti (u povodu 50. obljetnice Međunarodnog festivala djeteta.

Prolazeći kroz ostavštinu Ive Brešana u šibenskom Državnom arhivu, pronašla je nikad objavljenu i nikad igranu dramu „Čovječja ribica“.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća grada Šibenika održanoj u HNK Šibenik, 28. rujna 2022. godine Grozdani Cvitan dodijeljena je Nagrada Grada Šibenika za „tragove o ljudima čija su djela trajna i slavna povijest Šibenika“.

Grozdana Cvitan bila je prva glavna urednica Radija Herceg-Bosne, a bila je i aktivnom sudionicom rata u Bosni i Hercegovini te političkih procesa 90-ih godina.

Na književnoj večeri bit će predstavljen njezin književni, pjesnički i istraživački rad. Ulazak je slobodan.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte: