[NAJAVA] POEZIJA U KAZALIŠTU: Mili Đukić

Mili Đukić, autor tri pjesničke knjige, predstavit će svoj književni rad u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru, u četvrtak, 15. 11. 2018. godine, s početkom u 19 sati. Čitat će odabrane pjesme iz sve tri knjige iako će fokus večeri biti na njegovoj posljednjoj zbirci „Pregaženi ježevi“, objavljenoj u izdanju beogradske izdavačke kuće “Treći Trg”, u svibnju ove godine. Ovo je ujedno i prvo bosanskohercegovačko predstavljanje spomenute zbirke.

Mili Đukić rođen je u Mostaru 1987. godine. Osnovnu školu pohađao je u Adapazaru (Turska), zatim Mostaru, gdje je završio gimnaziju. Studirao je u Sarajevu. Dosadašnji radni vijek većinom je proveo u ugostiteljstvu, kao konobar, šanker, DJ, bar menadžer. Radio je i kao novinar, građevinski radnik u Skandinaviji, aerodromski taksista…

Pjesme je objavljivao u bosanskohercegovačkim, hrvatskim i srpskim časopisima, portalima, periodici. Zagrebački kultni izdavač Zdenko Franjić (Slušaj najglasnije) objavio mu je brošure s pjesmama: „Sabrana djela iz oduzetog tijela“ (2014.) i „Zima će ponovo biti teška“ (2015.). Na trećem nagradnom natječaju Beogradskog festivala poezije i knjige i Trećeg Trga nagrađen je za rukopis „Pregaženi ježevi“.  

Đukić će se predstaviti u okviru projekta Poezija u Kazalištu kojeg je HNK Mostar započeo prošli mjesec predstavljanjem zbirke pjesama Trideset deveti maj Marka Tomaša. Ulazak je slobodan.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte: