[NAJAVA] POEZIJA U KAZALIŠTU: Mili Đukić

Mili Đukić, autor tri pjesničke knjige, predstavit će svoj književni rad u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru, u četvrtak, 15. 11. 2018. godine, s početkom u 19 sati. Čitat će odabrane pjesme iz sve tri knjige iako će fokus večeri biti na njegovoj posljednjoj zbirci „Pregaženi ježevi“, objavljenoj u izdanju beogradske izdavačke kuće “Treći Trg”, u svibnju ove godine. Ovo je ujedno i prvo bosanskohercegovačko predstavljanje spomenute zbirke.

Mili Đukić rođen je u Mostaru 1987. godine. Osnovnu školu pohađao je u Adapazaru (Turska), zatim Mostaru, gdje je završio gimnaziju. Studirao je u Sarajevu. Dosadašnji radni vijek većinom je proveo u ugostiteljstvu, kao konobar, šanker, DJ, bar menadžer. Radio je i kao novinar, građevinski radnik u Skandinaviji, aerodromski taksista…

Pjesme je objavljivao u bosanskohercegovačkim, hrvatskim i srpskim časopisima, portalima, periodici. Zagrebački kultni izdavač Zdenko Franjić (Slušaj najglasnije) objavio mu je brošure s pjesmama: „Sabrana djela iz oduzetog tijela“ (2014.) i „Zima će ponovo biti teška“ (2015.). Na trećem nagradnom natječaju Beogradskog festivala poezije i knjige i Trećeg Trga nagrađen je za rukopis „Pregaženi ježevi“.  

Đukić će se predstaviti u okviru projekta Poezija u Kazalištu kojeg je HNK Mostar započeo prošli mjesec predstavljanjem zbirke pjesama Trideset deveti maj Marka Tomaša. Ulazak je slobodan.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne e-Vaučere (kliknite ovdje za više i informacija o e-Vaučerima)
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Rezervirane ulaznice potrebno je preuzeti najkasnije 24 sata prije početka predstave! Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 9 do 17 sati na donji broj telefona ili adresu e-pošte: