Nastavak financijske potpore Vlade Republike Hrvatske

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas posjetio je Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru i s ravnateljem Ivanom Vukojom potpisao Ugovor o financijskoj potpori za provedbu programa i projekta koje će HNK Mostar realizirati u idućoj godini.

Izraženo je obostrano zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i potporom koju Republika Hrvatska kontinuirano pruža krovnoj kazališnoj i kulturnoj instituciji Hrvata u BiH.

Prigodom potpisivanja ugovora i obilaska kazališta ravnatelj Vukoja državnog je tajnika informirao o projektima vezanim za nastavak izgradnje kazališne zgrade te repertoaru i brojnim gostovanjima u zemlji i inozemstvu.

„Poštujući propisane korona mjere, nastojimo biti što aktivniji u raznim segmentima kazališnog života. Tako smo, primjerice, prošli mjesec imali 14 izvedbi predstava, šest gostovanja u BiH i Hrvatskoj, dvije festivalske izvedbe, a osvojili smo i jednu nagradu. Vjerojatno bi nagrada bilo i više da, zbog epidemioloških razloga, nisu prekinuti Marulićevi dani u Splitu na kojima smo imali vrlo zapažen i uspješan nastup“, kazao je ravnatelj Vukoja, dodavši da su u listopadu u HNK Mostar organizirana i dva književna „off“ programa te uz nastavak rada Dramskog studija mladih HNK pokrenuta i dva nova projekta: radionica pisanja dramskog teksta i radionica pisanja filmskog scenarija.

Državni tajnik Zvonko Milas izrazio je zadovoljstvo posjetom i onim što je čuo o radu HNK Mostar.

„Drago mi je da sam danas posjetio HNK Mostar i upoznao se s iznimnim rezultatima koje postiže ova kazališna kuća. Vlada Republike Hrvatske ovim ugovorom nastavlja pružati financijsku potporu Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru jer ga smatram institucijom od nacionalnog i strateškog značaja za Hrvate u BiH“, naglasio je Milas, dodavši kako se nada da će uskoro biti nastavljeni i radovi na dovršetku izgradnje zgrade HNK Mostar.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte:

Greška: Kontakt obrazac nije pronađen.