“Noć s Aleksom” u bh. selekciji Internacionalnog teatarskog festivala MESS

Predstava “Noć s Aleksom” prošla je selekciju bosanskohercegovačkih predstava za 63. izdanje Internacionalnog teatarskog festivala MESS. Ove je godine trinaest predstava prijavljeno za bh. selekciju Internacionalnog teatarskog festivala MESS, a pored predstave HNK Mostar izabrane su još dvije, a to su “Ivanov” redatelja Paola Magellija nastala u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo i “Totovi” redatelja Andraša Urbana i produkciji Sarajevskog ratnog teatra SARTR.

“Čitanje grada kroz njegovog pjesnika u mediju kazališta svjedoči kako postoje predstave koje se trebaju dogoditi i ispričati priču iz duha suvremenosti, kroz poetsko nadići povijesno i ponosna je zemlja i njeni gradovi koji imaju takve književnike, i klasike i suvremene pisce”, stoji u obrazloženju selektora Janka Ljumovića.

“Nakon selekcije na najznačajnije regionalne festivale, Marulićeve dane i Sterijino pozorje, ‘Noć s Aleksom’ izabrana je i u bh. program Internacionalnog teatarskog festivala MESS. Sve to zorno svjedoči o kakvoj snažnoj predstavi je riječ, ali svjedoči i o teatarskoj estetici HNK Mostar i vrijednostima kojima kao kuća stremimo. Posebno nas raduje što će ovo biti prvi nastup HNK Mostar na MESS-u. Kada se tome doda činjenica kako je ‘Noć s Aleksom’ od trinaest prijavljenih predstava izabrana među tri bh. predstave koje će biti prikazane na festivalu, smatram kako možemo biti i više nego zadovoljni i ponosni onime što radimo”, kazao je ravnatelj HNK Mostar Ivan Vukoja.

Ovo je četvrti festival za “Noć s Aleksom” od premijere 27. listopada 2022. godine. Pored sudjelovanja na 33. Marulićevim danima u Splitu i Sterijinom pozorju u Novom Sadu, izvedena je i na HAPS festivalu u Herceg Novom i u Beogradskom dramskom pozorištu.

Tekst je napisao Marko Tomaš, a redatelj predstave renomirani je kazališni redatelj Ivica Buljan. Dramaturg je Robert Waltl, autor glazbe Mitja Vrhovnik Smrekar, kostimograf Nebojša Lipanović, prostor, svjetlo i video potpisuju Toni Soprano Meneglejte i sonda3, fotografiju i grafičko oblikovanje Toni Soprano Meneglejte, dok je asistentica redatelja Karmen Obrdalj.

U predstavi igraju Mario Knezović, Vladimir Mićković, Ivo Krešić, Jelena Kordić Kuret, Miro Barnjak, Robert Pehar, Filip Lukenda, Ana Franjčević, Damir Čobo, Mirela Mijačank Kordić, Nikolina Marić i Tea Pandža.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte: