NORA U ZEMLJI ČUDESA

Plakat predstave

„Nora u zemlji čudesa (Gdje je propuh ubio čovjeka)“ prva je predstava Dramskog studija mladih HNK Mostar. Premijerno je izvedena 26. lipnja 2018. godine.

Cijela predstava autorsko je djelo mladih polaznika Dramskog studija uz stručnu pratnju profesionalnih glumaca Jelene Kordić Kuret i Ivana Skoke.

Nora uskoro postaje punoljetna i mora napustiti dom za nezbrinutu djecu. Saznaje tko joj je majka te kreće u njezinu potragu. Na tom putu nailazi na različite osobe i situacije te se susreće s brojnim problemima. Poteškoće s kojima se suočava ne tiču se samo nje nego i čitave plejade likova koji i sami nailaze na probleme jer nisu dio onoga što društvo nalaže.

Ideja za ovakvu tematiku proizašla je od samih polaznika Dramskog studija koji su na ovaj način htjeli poručiti kako se o problemima treba razgovarati.

Mladi glumci su većinom studenti koji su više od godinu dana u Dramskom studiju učili „zanat“, brusili naučene vještine i razvijali nove, upoznavali se i prihvaćali jedni druge te uz dobro ozračje došli do toga da „zvuče i izgledaju“ kao dobro uštimani orkestar.

Studio je osnovan prije godinu i pol kako bi se mlade ljude usmjerilo prema kazališnoj umjetnosti te im se omogućilo bliže upoznavanje s teatrom. Prošli su kroz različite glumačke metode i tehnike. Na osnovu toga je i nastala predstava.

 

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte: